ЕКШЪН НАД ОКОЛОВРЪСТНОТО: Мними полицаи опитали да отвлекат сина на Паскал, преди да бъде арестуван в Сърбия

Епицентър

ЕКШЪН НАД ОКОЛОВРЪСТНОТО: Мними полицаи опитали да отвлекат сина на Паскал, преди да бъде арестуван в Сърбия

209025
преди 5 часа
ЕКШЪН НАД ОКОЛОВРЪСТНОТО: Мними полицаи опитали да отвлекат сина на Паскал, преди да бъде арестуван в Сърбия
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Неуспешен опит за отвличане в началото е преживял Николай - синът на заловения в петък контрабанден бос Никола Николов-Паскал. Това разкриват хора от ъндърграунда.

препоръчано

Твърди се, че в началото на септември маскирани и въоръжени мъже с бронебойни жилетки с надпис МВР, опитали да спрат джипа "Порше Кайен", управляван от Николай на тиха улица в софийския ж.к. "Младост" в близост до къщата, в която живее наследникът на Паскал край търговския център "Ринг мол".

Първоначално той спрял на размаханата стоп палка, мислейки, че е обект на полицейска проверка заради баща му, който бе изкирван от няколко месеца като бос на престъпна банда за трафик на цигари и дрога през границите.

свързани новини

Когато обаче двамата мними полицаи се приближили към джипа му, синът на Паскал забелязал, че надписите "МВР" върху бронебойните им жилетки, са залепени с фолио, а не са фабрично поставени и натиснал газта на джипа.

Запознат разкрива пред "Уикенд", че бандитите произвели два или три изстрела по джипа на Николай, но не са се втурнали да го преследват. Предрешените като полицаи мъже използвали бял джип "Шкода Кодиак" със затъмнени стъкла и с поставен син буркан на тавана, но без отличителни полицейски стикери. В МВР отскоро разполагат с такива возила, но предположенията на криминалистите са, че возилото е крадено. Наследникът на Паскал не успял да види регистрационната табела на джипа, което обаче е без значение, тъй като тя също най-вероятно е задигната от друг автомобил.

"Получихме информация от наши източници в ъндърграунда за неуспешен опит за отвличане на сина на Паскал, но сигнал в МВР и обаждане на спешния тел. 112 не са постъпвали", отбелязва столичен криминалист. Той отказва да коментира дали полицията е поставила под наблюдение 25-годишния син на издирвания контрабанден бос. Съседи на младия мъж в частния жилищен комплекс "Джентъл парк" край ж.к. "Младост" обаче разкриват, че от две седмици полицейска патрулка дежури пред къщата му.

Мълвата за неуспешния опит да бъде отвлечен синът на Паскал се подхранва и от засилената охрана, под която е поставен младият мъж. Над него вече бдят трима въоръжени мъже, част от обкръжението на Георги Скринников, инструктор в Централния полицейски карате клуб. Неофициално се твърди, че бившият каратист Скринников е отговарял за контактите на Паскал с арестуваната бивша шефка на Агенция "Митници" Петя Банкова. Разправят, че тя е поддържала интимна връзка с инструктора по карате към МВР, който лично й носел подкупите от контрабандните тирове с цигари, влизащи и излизащи от България.

Бившата митничарка №1 е в ареста от пролетта, когато беше зрелищно задържана в кабинета си като ключова фигура в мащабна контрабанда на цигари към Европейския съюз, минаваща през българските граници. Заедно с нея бяха арестувани и сенчестите бизнесмени Марин и Стефан Димитров-Ярите, а бившият главен секретар на МВР Живко Коцев също се сдоби с обвинения като покровител на престъпната група, но остана под домашен арест.

Що се отнася до 63-гоисшния бивш митничар и агент на Държавна сигурност Паскал, сочен от години като "капо ди тути капи" в преноса на контрабандни товари към Европа, то той бе арестуван в петък, 27 септември, в Сърбия.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за последната неделя на септември: Везните да не си губят времето с излишни срещи, Скорпионът да не атакува чужди територии САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за последната неделя на септември: Везните да не си губят времето с излишни срещи, Скорпионът да не атакува чужди територии
ПИК TV x
Седмичната прогноза на ПИК TV с проф. Георги Рачев: Октомври ще се усеща като септември (ВИДЕО) Седмичната прогноза на ПИК TV с проф. Георги Рачев: Октомври ще се усеща като септември (ВИДЕО)
ново
Днес: 66
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК