Вход
София
Времето в София 5 o C

ЕК иска от 5 държави членки да прилагат правилата на ЕС в областта на застраховането

ЕК иска от 5 държави членки да прилагат правилата на ЕС в областта на застраховането

на 19.11.2015
1212
0
ЕК иска от 5 държави членки да прилагат правилата на ЕС в областта на застраховането
Автор: ПИК
19.11.2015
0
1212

Европейската комисия поиска България, Гърция, Люксембург, Словения и Швеция да транспонират Директива „Платежоспособност ІІ“ и Директива „Омнибус II“ в своето национално законодателство.

ЕК: Ще преразгледаме функционирането на Шенген

ЕК: Ще преразгледаме функционирането на Шенген

Европейската комисия ще направи преглед на системата на...

на 18.11.2015

Тези Директиви заместват 14-те директиви за застраховането и презастраховането, известни преди като „Платежоспособност І“, съобщиха от ЕК.

С тях за първи път се въвежда хармонизирана, последователна и солидна пруденциална рамка за застрахователните компании в ЕС, включително правила във връзка с количествените изисквания, управлението и докладването с цел улесняване на развитието на единен пазар на застрахователните услуги. Целта на тези нови правила за застраховането е да се гарантира финансовата стабилност на застрахователните компании, така че те да могат да покрият рисковете през трудни периоди. Tе ще започнат да се прилагат изцяло от 1 януари 2016 г.

Срокът за транспониране на Директивите в националното законодателство беше 31 март 2015 г. Горепосочените пет държави членки обаче не са уведомили Комисията относно мерки за транспониране на тези правила в своето национално законодателство. Искането на Комисията е под формата на мотивирано становище и е следваща стъпка след изпращането през май 2015 г. на официално уведомително писмо до тези държави членки. Ако те не транспонират Директивите в срок от два месеца, Комисията може да реши да предяви иск срещу тези държави членки пред Съда на ЕС.

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Според вас кой от изброените лидери на отделните власти работи най-добре?
Общо гласували: 8957
архив

- Струва ми се, че вече сте били при мен - казва докторът - Припомнете ми фамилията си. - Симеонов. - Простатит? - Не, Николай.

няма нови новини
Днес: 121
hot
най-четени новини в момента
сега
3816
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
САМО В ПИК TV: Тома Биков разби Румен Радев и БСП за гаврата с Васил Левски: Дъно! Говорят за борба с корупцията, а при тях беше Ченалова и маргинали от всички протести (ОБНОВЕНА)
x
Астролог с прекрасен хороскоп: Време е за радост и забавления
x