Вход
София
Времето в София 2 o C

ЕК назначи Чарлина Вичева за зам.-генерален директор на Съвместния изследователски център

ЕК назначи Чарлина Вичева за зам.-генерален директор на Съвместния изследователски център

на 27.07.2016
8316
0
ЕК назначи Чарлина Вичева за зам.-генерален директор на Съвместния изследователски център
Автор: ПИК
27.07.2016
0
8316

Европейската комисия допълнително укрепи днес висшето си ръководство с назначаването на четирима заместник-генерални директори от 1 септември 2016 г.: Чарлина Вичева в Съвместния изследователски център (Joint Research Centre), Руксандра Драгия-Акли в генерална дирекция „Научни изследвания и иновации“, Мариу Кампуларгу в генерална дирекция „Информатика“ и Карлуш Алегриа в генерална дирекция „Устни преводи“, съобщиха от ЕК.

ЕК допуска скорошно отпадане на визите за българи и румънци към САЩ и Канада

ЕК допуска скорошно отпадане на визите за българи и румънци към САЩ и Канада

Европейската комисия изрази днес убеденост, че с добра...

на 13.07.2016

Чарлина Вичева от България се присъедини към Европейската комисия през 2009 г. като директор в генерална дирекция „Регионална и селищна политика“. Преди това тя е работила в продължение на петнайсет години в публичната администрация в България, като се е занимавала основно с въпроси от областта на селското стопанство. През същия период е участвала активно в преговорите за присъединяването на България, а между 2000 г. и 2004 г. е оглавявала преговарящия екип в областта на селското стопанство и развитието на селските райони, безопасността на храните и рибарството.

Понастоящем г-жа Вичева е директор по въпросите на интелигентния и устойчив растеж и Южна Европа и отговаря за управлението на фондовете на ЕС в редица държави членки. Руксандра Драгия-Акли от Румъния постъпи на работа в Европейската комисия през 2009 г. в генерална дирекция „Научни изследвания и иновации“. Преди това тя е работила почти 20 години като лекар и научен работник в Румъния, Франция и САЩ. Последната длъжност, която е заемала, е била вицепрезидент по въпросите на научните изследвания в научноизследователска компания в областта на биотехнологиите.

Понастоящем в Комисията Драгия-Акли е директор по въпросите на здравеопазването в ГД „Научни изследвания и иновации“ и отговаря за екип от около 150 души и годишен бюджет в размер на 1,3 милиарда евро. Мариу Кампуларгу от Португалия се присъедини към Европейската комисия през 1990 г. Преди това се е занимавал с научни изследвания в сферата на телекомуникациите в продължение на 12 години. Целият му професионален опит в Комисията е в областта на научните изследвания и политиките, свързани с информационните и комуникационните технологии.

Понастоящем той е директор по въпросите за мрежите на бъдещето в генерална дирекция „Съобщителни мрежи, съдържание и технологии“, като отговаря за екип от 110 души и 250 действащи проекта, чийто бюджет възлиза на 950 милиона евро. Португалецът Карлуш Алегриа работи в Европейската комисия от 1985 г. В продължение на осем години и половина е бил устен преводач, след което е преминал към ръководството в областта на устните преводи. През 2004 г. става директор в ГД „Устни преводи“, като от 2011 г. отговаря за ресурсите и подпомагането, а през 2015 г. е назначен за изпълняващ длъжността генерален директор. Той остава на този пост до юни 2016 г., когато постът се заема от Флорика Финк-Хойер. 

Сподели:
свързани новини
България ще получи близо 6 млн. евро от ЕК за сектор „Мляко” България ще получи близо 6 млн. евро от ЕК за сектор „Мляко”
България ще получи 5.8 млн. евро за подпомагане на сектор...
на 18.07.2016
ЕК ни съди за черния кълвач ЕК ни съди за черния кълвач
Европейската комисия започва дело срещу България в Съда...
на 22.07.2016
ЕК ограничава разпространението на инвазивни чужди видове ЕК ограничава разпространението на инвазивни чужди видове
Европейската комисия направи важна стъпка за спиране на...
на 23.07.2016
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Според вас кой от изброените лидери на отделните власти работи най-добре?
Общо гласували: 15116
архив

Бабичка в погребално бюро - уговаря подробности по своето погребение. Служителят я пита: - Остава да запишем само какъв цвят да бъде панделката на венеца - бяла или лилава? - От какво зависи? - Бяла - ако сте девствена! - Е, нека е бяла, ама и тук таме - малко лилава!

няма нови новини
Днес: 298
hot
най-четени новини в момента
сега
2673
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Ето какви мерки взе Съветът по сигурността, свикан извънредно от премиера Бойко Борисов заради коронавируса (ОБНОВЕНА)
x
Ето от какво се страхуват мъжете в секса
x