ЕК: Няма непосредствено отражение от решението на Украйна да спре доставките на "Лукойл"

Европа

ЕК: Няма непосредствено отражение от решението на Украйна да спре доставките на "Лукойл"

26287
на 23.07.2024
ЕК: Няма непосредствено отражение от решението на Украйна да спре доставките на Лукойл
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Засега няма непосредствено отражение за петролните доставки за ЕС след решението на Украйна да спре преноса на петрол от "Лукойл" по тръбопровода "Дружба".

препоръчано

Това заяви говорител на Европейската комисия на пресконференция в отговор на въпроси.

Европейската комисия наблюдава внимателно обстановката. Предстои среща със засегнатите страни, добави той.

"ЕК е готова да посредничи между тях и Украйна за намирането на решение. Само ЕС, представен от ЕК, може да предприеме последващи действия. Ще преценим какви да бъдат следващите стъпки", обобщи говорителят.

Унгария и Словакия поискаха консултации с Украйна с посредничеството на ЕК, след като Киев постави руското дружество "Лукойл" в списък със санкции и това доведе до спиране на петролните доставки на компанията, предаде БТА.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 22 октомври - приходите на Телците са впечатляващи, положителна промяна в личния живот на Стрелците САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 22 октомври - приходите на Телците са впечатляващи, положителна промяна в личния живот на Стрелците
ПИК TV x
Георги Харизанов пред ПИК TV: Равноотдалеченият премиер на ППДБ е лъжа! Опитват се да преметнат избирателите, че не са с ГЕРБ (ВИДЕО) Георги Харизанов пред ПИК TV: "Равноотдалеченият премиер" на ППДБ е лъжа! Опитват се да преметнат избирателите, че не са с ГЕРБ (ВИДЕО)
ново
Днес: 94
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК