ЕК предлага България да получи 10,9 млн. евро помощи за земеделците

ЕС

ЕК предлага България да получи 10,9 млн. евро помощи за земеделците

4487
преди 5 часа
ЕК предлага България да получи 10,9 млн. евро помощи за земеделците
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Европейската комисия предложи днес да се отпуснат 119,7 милиона евро за пряко подпомагане на земеделците в България, Германия, Естония, Италия и Румъния, засегнати от неблагоприятни природни явления през пролетта и началото на лятото на тази година. Предвижда се нашата страна да получи 10,9 милиона евро от общата сума, Германия - 46,5 млн. евро, Естония - 3,3 млн. евро, Италия - 37,4 млн. евро и Румъния - 21,6 млн. евро.

препоръчано

В съобщението се допълва, че посочените суми може да бъдат допълнени с до 200 процента от националните бюджети. Предвижда се помощта да бъде отпусната до 30 април догодина. До края на тази година държавите трябва да съобщят на ЕК условията за отпускане на средствата. Уточнява се, че предложението на Комисията следва да получи одобрението на всички държави от ЕС в началото на октомври.

Комисията отбелязва, че бюджетът на ЕС за земеделие до 2027 г. включва 450 милиона евро годишно за справяне със смущения на пазара или извънредни събития, засягащи производството. В съобщението се отчита, че България беше засегната от суша това лято, която навреди на пролетните насаждения, особено на царевицата и слънчогледа.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте топ хороскопа на Алена за почивния понеделник - Лъвовете жънат успехи, Стрелците подвластни на емоциите САМО В ПИК: Вижте топ хороскопа на Алена за почивния понеделник - Лъвовете жънат успехи, Стрелците подвластни на емоциите
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Бойко Борисов в Боровец: Аз съм зависим само от Господ (ОБНОВЕНА/ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК TV! Бойко Борисов в Боровец: Аз съм зависим само от Господ (ОБНОВЕНА/ВИДЕО)
ново
Днес: 79
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК