ЕК: Страните членки сами решават да ограничат или да спрат вноса на газ от Русия

ЕС

ЕК: Страните членки сами решават да ограничат или да спрат вноса на газ от Русия

11308
преди 4 часа
ЕК: Страните членки сами решават да ограничат или да спрат вноса на газ от Русия
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

"Страните членки сами решават дали да ограничат или спрат изцяло вноса на газ по тръбопроводите или втечнен природен газ от Русия", заяви говорителят на Европейската комисия Тим Макфий.

препоръчано

Той бе попитан дали може да се очаква Комисията да излезе с ново законодателно предложение след искането на Полша и балтийските страни за пълна забрана на вноса на руски втечнен природен газ. Причина са опасенията, че транзитът на руски газ все още е значителен източник на приходи за военната машина на Кремъл.

свързани новини

"Според последния пакет от санкции, Русия няма да може да използва европейски пристанища за транзит към други клиенти по целия свят. Като част от регламента за газовия пазар дадохме на страните членки инструмент, чрез който да вземат свои национални решения да забранят изцяло или да ограничат вноса на втечнен природен газ или газ по тръбопроводите", припомни Макфий.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за 25 септември: Овните да са пестеливи, трудности за Девите, Везните да не шофират САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за 25 септември: Овните да са пестеливи, трудности за Девите, Везните да не шофират
ПИК TV x
ПИК TV! Бойко Борисов с ВАЖЕН коментар преди изборите от Стара Загора, иска мнозинство с над 80 депутати (ОБНОВЕНА/ВИДЕО) ПИК TV! Бойко Борисов с ВАЖЕН коментар преди изборите от Стара Загора, иска мнозинство с над 80 депутати (ОБНОВЕНА/ВИДЕО)
ново
Днес: 0
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК