ЕК с още наказателни процедури за България

Политика

ЕК с още наказателни процедури за България

12002
на 02.12.2021
ЕК с още наказателни процедури за България
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Европейската комисия започна две процедури срещу България в Съда на ЕС за неправилно прилагане на правилата за обмен на данни по свидетелствата за съдимост и за създаването на съответната европейска информационна система.

препоръчано

Според Еврокомисията България не прилага правилно обмяната на данните за съдимост и решението на Съвета на ЕС от 2009 г. за създаването на Европейската информационна система за съдимост (ECRIS), която позволява електронна обмяна на досиета между властите на страните членки. Така се предотвратява възможността осъдените да „избягат” от криминалното си минало при преместването си от една държава в друга, посочва кореспондент на БНР в Брюксел.

Процедури заради същите проблеми са започнати срещу Кипър, Гърция, Малта и Португалия. София, Никозия и Валета са и сред столиците, които бяха призовани от Брюксел да прекратят практиката за издаване на „златни паспорти” на неграждани на ЕС, в замяна на инвестиции. България единствена до момента не е обявила конкретни мерки, припомнят наблюдатели.

Също така Еврокомисията дава страната ни на съд заедно с още 17 други държави членки заради това, че не са приложили както трябва правилата на ЕС преди приемането на нов регламент за професиите. Според нейното становище, директивата поставя редица критерии за премахването на излишните натоварващи национални правила, които усложняват квалифицирани кандидати да имат достъп или да упражняват широка гама от професии.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте топ хороскопа на Алена за първия ден от новата седмица - Овните са подвластни на емоциите, проблеми връхлитат Близнаците САМО В ПИК: Вижте топ хороскопа на Алена за първия ден от новата седмица - Овните са подвластни на емоциите, проблеми връхлитат Близнаците
ПИК TV x
ГОРЕЩА ТЕМА! Вариантите пред ГЕРБ рязко намаляха - БСП също няма да ходи на преговори ГОРЕЩА ТЕМА! Вариантите пред ГЕРБ рязко намаляха - БСП също няма да ходи на преговори
ново
Днес: 88
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК