Електронното гласуване ще ни ангажира със съдбата на България

Политика

Електронното гласуване ще ни ангажира със съдбата на България

3896
на 19.10.2015
Електронното гласуване ще ни ангажира със съдбата на България
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Електронното гласуване ще намали манипулирането на резултатите от изборите и ще подтикне хиляди свободомислещи българи, пръснати по света, да гласуват.

Това заявиха пред БГНЕС от Инициативния комитет, представляван от Цветелина Трайкова Попова по повод предстоящия национален референдум, който ще се проведе заедно с местния вот. От комитета казват: „Гласувай с „Да”, влез в бъдещето!”.
Според представителите на ИК, представляван от Цветелина Трайкова Попова, лоши практики има и в момента и е повече от очевидно, че конституционният принцип за властимащите правомощия на народа доста отдавна е загубил своето съдържание. „Упражняването на правото на глас и връщането на гражданската инициатива при решаването на държавните проблеми е важен стимул при премахване на мъртвите души от избирателните списъци и гарантиране сигурността и свободата на вота при гласуване. Една от важните "лоши" практики, които би могло да създаде електронното гласуване е да даде възможност на хиляди българи да упражнят правото си на глас за съдбата на родината си".
От комитета казват, че електронното гласуване няма да отстрани напълно купения вот и манипулирането на резултатите, но ще намали манипулирането на резултатите от изборите и ще подтикне хиляди свободомислещи българи пръснати по света да гласуват. Тези хора са трудни за манипулация и същевременно са достатъчно многобройни, за да увеличат представителността на властта.
„Нови технологии има във всяка една епоха от развитие на човечеството - от античността, през средновековието до днес и всяко време и всяко поколение има своите адекватни технологии, които отговарят на изискванията, желанията и амбициите на хората. Съвременните българи са мобилни, гъвкави, свободомислещи и достатъчно отговорни за своята съдба и бъдеще и трябва да имат възможност да упражняват правата си и да изпълняват гражданската си отговорност от всяка една точка на света”, казват още от ИК.
В заключение от ИК дават и своя отговор на въпрос на предстоящия национален референдум е: "Подкрепяте ли да може да се гласува и дистанционно по електронен път при провеждане на изборите и референдумите?" – „Разбира се. Смисълът е всеки българин да се чувства ангажиран със съдбата на родината си и да може да покаже своята гражданска ангажираност, независимо от местонахождението си”.

препоръчано

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за първия от серията почивни дни: Пари за Овните, Лъвовете да не са излишно щедри САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за първия от серията почивни дни: Пари за Овните, Лъвовете да не са излишно щедри
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО)
ново
Днес: 82
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК