Вход
София
Времето в София -3 o C

Емануил Йорданов: Концепцията на Иван Гешев е противоречива, с общи фрази, и тревожи

Емануил Йорданов: Концепцията на Иван Гешев е противоречива, с общи фрази, и тревожи

на 14.08.2019
28260
21
Емануил Йорданов: Концепцията на Иван Гешев е противоречива, с общи фрази, и тревожи
Автор: ПИК
14.08.2019
21
28260

Концепцията за развитие на държавното обвинение на единствения кандидат за главен прокурор Иван Гешев е "противоречива, с общи фрази, а и има и неща, които тревожат". Това заяви пред бТВ адвокатът и бивш вътрешен министър Емануил Йорданов по повод представения във вторник документ от претендента за наследник на Сотир Цацаров и настоящ негов заместник.

Пасаж от концепцията звучи така: "Вярвам, че работодател на магистратите са българските граждани и ние сме длъжни да им дадем "продукта", който те очакват от нас. Този продукт се нарича "справедливост". Липсата й няма как да бъде обяснена или оправдана с нищо, още по-малко с буквата на закона."

"Това е чист популизъм. Няма буква на закона, а закон, който трябва да бъде спазван. Надявах се новият главен прокурор да е човек, който ще изисква законът стриктно да се спазва от прокуратурата, каквото в тази концепция не виждам", заяви по този повод Йорданов.

За заявката на прокурор Гешев за отваряне на държавното обвинение към медиите и подаване на информация към обществото, адвокатът каза:

"Не виждам причина прокуратурата да присъства повече в медиите. Мисля, че и в момента това е прекомерно и е предварително. Не ме интересува кого задържат, а какъв обвинителен акт ще бъде внесен и дали срещу него ще застане осъдителна присъда. Досъдебното производство е тайно по дефиниция. Какво виждаме обаче – то още не е започнало, но се изсипват камери."

Йорданов даде пример, че само по три последни случая, по които е работил, хората са завели дела срещу прокуратурата след оправдателни присъди и общият размер на присъдените обезщетения са на стойност 50 000 лв.

"Не ги плаща прокуратурата, плащаме ги ние", припомни бившият министър.

Емануил Йорданов е скептичен и за смисъла от предложението в концепцията на Иван Гешев склоняването към подкуп да се декриминализира. По думите на адвоката "това не е сериозно" и попита какво се случва, ако някой подхвърли плик с пари, например.

Според него в концепцията не са адресирани сериозни проблеми в правосъдната система и наказателния процес. Освен това откри и противоречие - според Гешев трябва да се следи по-стриктно от ръководителите в държавното обвинение за спазването на сроковете по закон за работата на прокурорите. На този фон обаче по искане именно на прокуратурата Народното събрание и управляващото в него мнозинство приеха промени в НПК, които връщат т.нар. "фигура на вечния обвиняем".

"Прокурор Гешев да погледне чл. 234 от НПК. Вече едно разследване може да се удължава до безкрайност. Иначе говорим за спазване на срокове", посъветва Йорданов.

Той сподели още, че има сключването на споразумения между обвиняеми и прокуратура не е лоша практика, но когато това се случва на базата на закона. Според Йорданов обаче в реалната практика има случаи, в които обвиняеми са принуждавани да сключват споразумения. "Мога да разкажа на прокурор Гешев за такива случаи, ако се интересува", предложи още бившият министър.

Сподели:
Напиши коментар »
(21)
1
ДА СЕ ЗНАЕ ! Иван Гешев е Потомствен Милиционер ! Баща му е К-ОПЕЛЕ от МВР и Той е К-ОПЕЛЕ от МВР ! Няма ПРЕСТЪПЛЕНИЕ Без Участието на Безродни К-ОПЕЛЕТА от МВР или К-УРВИ от ДАНС ! Така и ще Бъде, Докато Няма ИЗБИТО Семейство на К-ОПЕЛЕ от МВР или К-УРВА от ДАНС ! Ставайки К-ОПЕЛЕ от МВР или К-УРВА от ДАНС ти Признаваш че си Абсолютен БОКЛУК ! Произхождаш от Семейство на БОКЛУК и ще Възпроизвеждаш БОКЛУК още Пет Поколения ! Не ПРОСТ(о) МИЛИЦИОНЕР а ПАЗАРДЖИШКИ МИЛИЦИОНЕР ! По-Тъпо ЖИВОТНО от МИЛИЦИОНЕРА Това е Само ПАЗАРДЖИШКИЯ МИЛИЦИОНЕР ! Ако се Чудиш Кое ГОВЕДО да Убиеш, ТРЕПИ Пазарджишки МИЛИЦИОНЕР и Няма да Сгрешиш ! МЪРША, ИЗРОД, ИЗМЕТ, УТАЙКА, БОКЛУК, ГАД, СУРОГАТ, ДЕГЕНЕРАТ, ПОДЧОВЕК, С ЕДНА ДУМА МИЛИЦИОНЕР, С ДВЕ ДУМИ ПАЗАРДЖИШКИ МИЛИЦИОНЕР ! КАЗАХ ! www.bulgarya.ga/police.html
2
Народната Милиция я Преименуваха на Национална Полиция, но Останаха Същите К-УРВИ и П-ЕДЕРАСТИ ! Първия Шеф на ГДБОП (ЦСБОП) е Стефан Стефан Щатна К-УРВА от Държавна Сигурност ! Първия Шеф на ДАНС (ДС) е Петко Сертов Щатен П-ЕДЕРАСТ, от II ГУ на Държавна Сигурност К-УРВАТА от ДС и Наследника и ДАНС Първо я ЕБЕШ После и Режеш ГРЪКЛЯНА ! К- ОПЕЛЕТО от ГДБОП Директно му Пръскаш ЧЕРЕПА ! За Семействата на К-УРВИТЕ от ДАНС и К-ОПЕЛЕТАТА от ГДБОП е Ясно: ИЗБИВАТ се до Девето Коляно ! Не ПРОСТ(о) МИЛИЦИОНЕР а ПАЗАРДЖИШКИ МИЛИЦИОНЕР ! По-Тъпо ЖИВОТНО от МИЛИЦИОНЕРА Това е Само ПАЗАРДЖИШКИЯ МИЛИЦИОНЕР ! Ако се Чудиш Кое ГОВЕДО да Убиеш, ТРЕПИ Пазарджишки МИЛИЦИОНЕР и Няма да Сгрешиш ! МЪРША, ИЗРОД, ИЗМЕТ, УТАЙКА, БОКЛУК, ГАД, СУРОГАТ, ДЕГЕНЕРАТ, ПОДЧОВЕК, С ЕДНА ДУМА МИЛИЦИОНЕР, С ДВЕ ДУМИ ПАЗАРДЖИШКИ МИЛИЦИОНЕР ! КАЗАХ ! www.bulgarya.ga/police.html
3
Това е непрофесионално написана концепция. Дори лаик може да вижди, че тук нещо не е наред!
4
Нормално е концепцията да тревожи, ненормално щеше да е ако ядосваше спазващите законите.
5
На печелившите!Всяка власт си избира удобният прокурор!Не смятам ,че и сега ще има изключение!
6
проваления вътрешен министър с прякора "мими" /мека китка/ , сега "адвокатче" с нито едно спечелено дела,откога започна да разбира от концепции. Гешев е на светлинни години по професионализъм за разлика от такива като мими, хаджигенов,бойкикев,радан кънев все неуспешни прависти имащи се за нещо значима.По делата им ще ги познаете че нищо не става от тях, освен да плюят по прокуратурата, да искат оставки и да организират малобройни протести
7
Поредния кретен дава акъл. Който го помни знае какъв нещастник беше като министър.
8
Адвокатите са просто частници в дадена област и не са нищо повече от останалото народонаселение, аман от наглоста им да се месят в държавните дела и постоянно ни карат да си мислим, че са хора с липса на морал. А стига вече!
9
А колко по-лесно и гладко щеше да бъде ако променят закона и вместо "се избира" да се смени к "назначава"- Не случайно доверието в институциите ни е загубено основателно
10
от обикновенно адвокатче,министър на МВР,където с нищо не можем да те запомним,сега корифей по всички въпроси.Вече и от прокуратура ли разбираш бе,некадърно костовистче.
11
На всеки нормален човек му е ясно, този е пълен чук и е добре подбран от Шайката на Сикаджията. Гешака ще му пази о((рания за:::ник с всички средства, опиянен от доверието което му се гласува и властта която му се подарява. При всяка еднолична власт, у нас е вече диктатура на Простака, има нужда от един Гешак, Цаца и подобия, които да пазят крадливите властници. Държавата е е колапс, за 10 години нищо!!!! Разруха, корупция, окопаване, обграждане със себеподобни, слуги, купени и зависими медии и милиони изоставени българи да оцеляват. Назначаването на този видимо откачен глупак ще повлече много протести, а поводите са повече от необходимото.
12
чак в Народното събрание разбра,че няма да става министър на Правосъдието,а на МВР.Когато влизаше и излизаше от министерството затваряха за по час 6-ти септември за да запазят целостта на нежното му тяло.
13
Тази концепция е едно недоносче както би се изразил един наш бивш държавен ръководител. Не мия хвалете щом в нея Гешев хвали немската фондация Ханс Зайдел
14
отговор на коментар
Откога вие,комуняците,станахте нормални хора?
15
16
В кочината ,никога не е имало свестен прокурор.Всички бяха и са слуги на мафията.
17
отговор на коментар
Чел съм интервю с Мими. Ако не е излъгал е софиянец, първоначално завършил техникум „Попов”, а в последствие право. След това е присаден на кюстендилска слива и там е бил адвокат. След това по време на СДС се развежда и се жени за някаква секретарка в СДС.
18
ОООО, МИМИ - БИВШИ ПРОВАЛИЛ СЕ МИНИСТЪР НА МВР, ЗНАЕМ ТЕ И ТЕБЕ КАКЪВ ПУЛЬО БЕШЕ, АВА СЕГА АКЪЛ ДАВАШ. ТИ ДЕТО ПЪК НИЩО НЕ НАПРАВИ В МВР , САМО ТИ НЕ ДАВАЙ АКЪЛ, А СИ ГЛЕДАЙ АДВОКАТЛЪКА.
19
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
20
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
21
Друго не знам,ама и на сегашния,и на кандидата главите и ушенцата им прасчовски.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Според вас арестът на Нено Димов е:
Общо гласували: 6457
архив

Десет врачански реплики за свалка:
1.Ти не усещаш ли, че цела вечер ти се стръвим?
2.Начи иде ми да та фръла на рамо и да си та носа дом!
3.Колко повече пиам, толко по та аресвам!
4.Ше фана да си садера дреите таа вечер зарди тебе!
5.Разбрах, че на вашите са нги докареле кюмур, щеш ли сабале да идем да го нафръгам?
6.Баща ти а голем крадец, оти а украднал сички дзвезди и ги а турил у очите ти.
7.Ей, ти си много сгодна, ма и сестра ти не а за изпущанье.
8.Щеш ли да фана да та завръта на едно блусле?
9.Мале от 5 годин та гледам, ма 5 годин кьорав съм бил!
10.Мале като та погледна и ми иде да са фръла у барата

няма нови новини
Днес: 7
hot
най-четени новини в момента
сега
1458
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ГОРЕЩО В ПИК TV: Любовникът на Дарина Павлова лъсна в сайт за възрастни - секс сцените с красавеца Джулио Берути забранени в Русия
x
Тези осем неща вредят на здравето на очите
x