Емануил Йорданов пред ПИК: Цветан Василев няма да лежи дълго в ареста, ако въобще се стигне до там

ЧАС ПИК

Емануил Йорданов пред ПИК: Цветан Василев няма да лежи дълго в ареста, ако въобще се стигне до там

12529
на 16.09.2014
Емануил Йорданов пред ПИК: Цветан Василев няма да лежи дълго в ареста, ако въобще се стигне до там

Не можеше да се укрива цял живот, ще го пуснат под гаранция

Последвайте ни в Google News Showcase

„Мисля, че е чул съвет на грамотен човек, защото не е възможно да се укрива цял живот.” Това заяви пред ПИК бившият вътрешен министър, а сега адвокат Емануил Йорданов по повод информацията, че банкерът Цветан Василев се е предал в Сърбия.

препоръчано

Според Йорданов обаче Василев едва ли ще лежи дълго в ареста, „ако въобще се стигне до арест”.  

„Вие виждате какво се случи с останалите обвиняеми в същия процес. Нито един от тях няма вече най-тежката наложена мярка за неотклонение. Така че предполагам, че като се върне в България, ако не веднага, то след месец-два ще има определена парична гаранция.”

Емануил Йорданов обясни процедурата оттук нататък: „Въпросът е какво ще се случи при довеждането му в България. При налично постановление на прокуратурата за задържане за 72 часа, това означава, че трябва да го задържат и ако прокуратурата внесе в съда искане за налагане на постоянна мярка „задържане под стража”, съдът ще се произнесе по въпроса. Ако не – прокурорите трябва да определят друга по вид мярка.”

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Хороскоп на Алена за последния ден на юни - Раците да не се товарят с работа, Везните да избягват нови запознанства САМО В ПИК! Хороскоп на Алена за последния ден на юни - Раците да не се товарят с работа, Везните да избягват нови запознанства
ПИК TV x
СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до... СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до...
ново
Днес: 50
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК