Вход
София
Времето в София 0 o C

Емануил Йорданов с остър коментар за партията на Слави: Знамето е забранено за ползване! Правят се провокации

Емануил Йорданов с остър коментар за партията на Слави: Знамето е забранено за ползване! Правят се провокации

на 06.10.2019
248096
40
Емануил Йорданов с остър коментар за партията на Слави: Знамето е забранено за ползване! Правят се провокации

Уникално учредяване на партия демонстрира вчера шоуменът Слави Трифонов. При пълна секретност и изолация той създаде своята "Няма такава държава". Не бяха допуснати журналисти, делегатите бяха лишени от телефоните си и от възможността да говорят с пресата.

Има основания съдът да не регистрира партията, коментира именитият юрист проф. Огнян Герджиков. Знакът на "Няма такава държава" представлява синя длан, върху която е експониран българският национален трибагреник.

Потърсихме за коментар юриста Емануил Йорданов, бивш министър на вътрешните работи.

Интервю на Албена БОРИСОВА

- Не противоречи ли на закона използването на българското знаме върху логото на една партия, г-н Йорданов?

- Знамето и гербът като символика са забранени по закона за политическите партии. И в тази връзка - да, противозаконно е използването им в логото на партията, за която говорим. 

- Има ли основания, както казва проф. Герджиков, партията на Слави Трифонов да не бъде регистрирана от съда?

- По принцип е възможно да се дадат указания да си отстранят нередностите. Имало е в нашата най-нова история какви ли не случаи на различни противозаконности. Отстранявали са ги и са ги регистрирали. Времето ще покаже.

- Допускате ли, че Слави Трифонов прави провокация с пълното съзнание, че може партията му да не бъде регистрирана? И така да се покаже като жертва и репресиран...

- Едва ли би направил впечатление един отказ от регистрация. Късно е за подобен вид провокации. Те са абсолютно излишни, но се правят, за съжаление. 

- За кои избори ще играе "Няма такава държава"?

- Регистрацията за местните избори приключи. Въпросът е дали ще има предсрочен парламентарен вот или ще си имаме редовни избори. До тогава има доста време за партията да се стегне, ако успее да се организира. 

- Самото име не е ли също в разрез с законовите норми?

- Името не е в пряко противоречие със закона. Негативизмът, който то съдържа, не е приемлив, но в последните години политиката в света се развива така абсурдно, че нищо не може да ме учуди. Политиката вече не е това, което беше.

- Как ви се струва самото учредяване на "Няма такава държава"? Провокация или нещо друго да търсим в цялата тази закритост? Цялата церемония беше като събрание на тайно общество?!

- Обикновено политиците търсят  публичност, шум...Слави вероятно е решил, че популярността му е достатъчна и не иска повече. Имам обаче спомени за други шоумени като Азис и Николина Чакърдъкова, които направиха опит в политиката, но резултатите им бяха пренебрежително малки.

Сподели:
Напиши коментар »
(40)
1
Пик, това не ни интересува. Интересува ни как е прекарал вчера Боко на рожденият ден на гаджето на Шиши в Дубай. Кажете ,знаете ли нещо?
2
Учиндолската мутра да бъде арестуван и тикнат зад решетките.
3
ШШШШ..ЕЙ...СЛАВУЦЦЦ...ЗА КЪВ СА МИСЛИШ БЕ ..СОДОМИС ..ВЕРНО ЛИ Е ЧЕ СИ БИЛ ВЛЮБЕН В СЕСТРА СИ ...?!
4
С МНООООГУУ ПАРИ И ПРАЗНА ГЛАВА ..БЕЗ СЕМЕЙСТВО И ДЕЦА ..С ПРААААААЗЕН ГОЛЯЯЯЯМ ..ДЖИП ..И ГЛАВАНАЦИ ВЪТРИИИИИИ...!
5
Да, знаем. Ама не ти влиза в работата ти да знаеш. Разкарай се.
6
Да вярно е. Бях влюбен в сестра Ти,но я разлюбих като я проверих колко е и разширен ДИФИРИНЦИАЛА.
7
А на Невефейбето на WC нали също с българския флаг е логото?
8
Стига с тоя пишман кандидат - политик вече ! Кой ще последва един самовлюбен нарцис , страхлив и комплексар при това ? Той гледа гръб да има , а не гръб да дава , просто не е за него !
9
Сега имаме Премиер от СИК, сега е ред да имаме премиер от ВИС.
10
В една уважаваща себе си държава Никога няма да допуснат подобно име на партия за избори Този овчар премина границата на позволенотоПредставете си какво унижение ще е за Родината ни партия с подобно име в парламента.Не само че не трябва да я регистрират а трябва да го линчуват този селянин
11
Българските политици не използват българското знаме, защото се кланят на руското знаме. Например, Волен Сидеров започва предизборната си кампания от Москва с руското знаме в ръка. А вицепрезидентката Йотова, като види руски велможа, веднага пада на колене и му целува ръка.
12
емблемата не се регистрира и могат да си я сменят постоянно, а на бсп я вижте емблемите и надписите в гугъл дали не са със знамето - червена роза със зелени листа на бял фон
13
bankqnskata mutra 6te q arestuwat skoro
14
Абе, Йорадонв! Абе, Мими? Ти толкова ли си го закършил, че срещу заплащане си се съгласил през ден да даваш итервюта в порнографското и мразено от цял народ сайтче на Недю тлъстия? Срещу КОЛКО бе, Мими? Срещу КОЛКО си приел доброволно да се потапяш в тази отвратителна клоака? Че да беше си отворил една сметка като беден и социално слаб, много хора щяха да се отзоват и да ти помогнат! Сега как ще измиеш от физиономията си фекалиите от клоаката на Недю, изтривалката на СИКаджийските маратонки на мутрата от СИК - Банкя? А вонята от крехкото ти телосложение? Нея трудно ще премахнеш и където и да се появиш, ще смърдиш на банкянски клозет!
15
И емблемата на чорбата е незаконна. Не само че не струва 8 милиона, ами пукната пара не струва. Закон за марките и географските означения Чл. 11. (1) Не се регистрира: 8. (изм. - ДВ, бр. 43 от 2005 г., в сила от 21.08.2005 г., доп. - ДВ, бр. 19 от 2010 г., в сила от 10.06.2010 г.) марка, която се състои от или включва гербове, знамена или други символи, както и техни имитации на държави - членки на Парижката конвенция, както и гербове, знамена или други символи, съкращения или наименования на международни междуправителствени организации обявени по чл. 6 ter от Парижката конвенция;
16
"Знамето е забранено за ползване." А за какво е позволено - за не ползване ???
17
ПОРНО сайта Пик, и групите около Шайката изпаднаха в кома, Слави създал партия. Даже палАвото ДОНЧЕ от ПОРНО САЙТа излезе със заглавие Славчо създал ВИС3. Ужас. Всички са в кома. Тролчетата на НЕДЮ Первезника откачат, предлагат арест на Славчо и компания. А истината е, че даже и Славчо разбра, че Шайката ще унищожи БЪЛГАРИЯ, вече няма време. А иначе правилно не се допускат медиите, те са жълти, кафяви, лайнени и нямат място там.
18
Един от основните проблеми в живота ни е,че всеки очаква или си мисли,че някой друг трябва да се грижи или направи нещо за да бъде добре в живота,но уви,това е голяма заблуда и доста труден и важен житейски урок,пред който е изправен всеки един от нас. Доста години изминаха в очакване на някой да дойде да направи нещо за България,но с чакане и гледане явно няма да стане българи! Неволята учи!
19
До номер 16 ще копирам тук чл. 5 от Закона за политическите партии: Чл. 5. (1) Политическите партии не могат да използват в своите символи герба или знамето на Република България или на чужда държава, както и религиозни знаци или изображения. ЯСНО ЛИ ТИ Е СЕГА ЗА КАКВО Е ЗАБРАНЕНО ДА СЕ ПОЛЗВА ЗНАМЕТО И ДА НЕ СЕ ПОЛЗВА, умнико?
20
Емо,сложи си диоптрите и се загледай, ама трезво този път,в логото на ПП-ГЕРБ. Виж трикольора и спри да скимтиш,показвайки се колкото да не те забравят обърканите ти клиенти.
21
Щом тиква , пожарникар , полицай , комунист , мутра могат да имат партия........ЗАЩО И НЯКАКЪВ ЧАЛГА ШОУМЕН ДА НЕ МОЖЕ ?
22
отговор на коментар
Мими Госпожицата се прави на всяка манджа мюрудия. Толкова ли няма клиенти, кога има време, та се занимава и той с политика и дава интервюта час по час- по сайтове, ТВ, радиа...къде ли не.
23
Цецероне, , защо иронизираш елита на България ? Какво лошо например намираш в това вместо някой изсулени трътли , една част от депутатите на СЛАВЧО да са неговите балерини ? ГЪМЗАТА може със сигнал от тромпета да открива събранието , с ЧОРБА-КАША да обявяват обедната почивка и ОТБОЙ ! Преди време имаше една Фиодосиева , и твърдя ,че тя не беше по-хубава от балеринките !
24
СЕНЕКА и ЦИЦЕРОН
25
При Главанака ще останат питеците и Heдялко. Догодина до март ще има извънредни парламентарни избори. Главният питек от с. Хераково няма да може да дочака завършването н магистрала "Хемус". Ще стигне най много до Плевен. Там затворът не е от най лошите. Бил съм четири години директор на то място за лишаване от свобода, до края на 2016 г. На дебелогъзите им скъсват ректумите от eбaнe.Eбaчитe са все млади цигани - рецидивидси. Тиквoпитeкa ще случи на късмет.
26
Ти да не си Гай Юлий Цезарачков ? Кой ти каза , че ние сме римляни ?
27
ЕПМ,пидиругеле гербав.
28
ХОРА , НАРОДЪТ НЕ Е ПРОСТ , НЕ МОЖЕ НИКОЙ ДА ПРЕЦАКА НАРОДЪТ ! НАРОДЪТ НЕ ПРОЩАВА НА МУТРИ !
29
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
30
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
31
Интересни сте ми всички и ви се чудя,след като виждате какви са резултатите от действията на политиците и вашите в годините защо продължавате да правите едни и същи познати до болка неща и очаквате нещо различно? Може ли един проблем да бъде разрешен със същия начин на мислене с който е създаден? Следвайки някой друг да ви казва как и какво трябва да правите,чрез закони,вие чий живот живеете и за кого? Имате ли време да мислите за себе си?Когато някой иска да се промените вие как реагирате?В този ред на мисли,дали политиците ще се променят,ако самите вие не се промените и започнете да се уважвате повече и да бъдете критични спрямо тези действия досега с които показват,че като на вас не ви пука кой е на власт и кой ви краде,защо да спре да го прави?
32
Нема толкова богат и прост-това трябва да е името на партията му !
33
И как тогава НФСБ, Атака и ВМРО имат регистрации?
34
Няма да се учудя , ако сега бат Бойко отиде при Слави и му поиска 50 % от новата партия ! А защо пък и да не накара част от своите ортодоксални фенове , да гласуват за него и да го вкарат във властта. Все пак на ВОЖДа ще му е нужна нова патерица , щом захвърли ненужните и употребени вече ПАтриоти ! Хитрец е пожарникаря-комунист. Може да няма особен интелект , но пък притежава нюх и инстинкт за самосъхранение.
35
Мими,отвори си зъркелите по широко,за да видиш българския трикольор "кацнал" върху логото на пп-герб.
36
обсъждахме д-р петрова!тя била правила супер св....ки и го поемала целият в ан.....а!ей такива хора ни трябват!
37
Наистина времената са други, няма вече свитият човечец Желю, който даваше половината си заплата за сираци
38
Това име на партия е по- подходящо за ЧАЛГА песен. Няма връзка с мозъчна дейност.
39
Да се трупа Държавата?!?!? Не разбирам това!!!!!! Може да отричаш всяко едно Управление, но Държавата?!?!?! Представете си ако Доган беше регистрирал партия с такова име?!?!?! Тези хора са се самозабравили.
40
Вгледайте се във лицето на Слави -прилича на дуче Мусолини Бенито артистичен но фалшив образ Вероятността да е искрен в съжденията му е доста малка Той и завладян от болестта на златния телец и няма връщане За сътрудниците му сценаристите нямат житейски опит и наивността им смесена с някаква показност не вдъхва чувство за отговорни хора Шоуто е за развлечение Политиката не е шоу макар те да я представят като такова възползвайки се от политическите каламбури на някои политици в и извън парламента. Да критикуваш е лесно Да управляваш и да твориш закони се иска богат житейски опит или големи познания Наименованието Нема такава държава " показва колко много пера са необходими на пилето което е с голямо желание да полети от шоу гнездото в политическата бездна.Но пиянството на новата генерация от народа винаги е водило до изтрезняване напълно в съответствие с идването на втория акъл ама от после.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Според вас арестът на Нено Димов е:
Общо гласували: 4637
архив

Рибар купува в магазина жив шаран. - Извинете – казва той на продавача, – бихте ли ми го подхвърлили през щанда? - Защо? - За да мога с чиста съвест да казвам, че съм го уловил със собствените си ръце!

няма нови новини
Днес: 208
hot
най-четени новини в момента
сега
3367
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК TV: Станишев съсипа Корнелия Нинова: БСП опитва да копира ГЕРБ, но избирателите показват, че предпочитат оригинала (ОБНОВЕНА)
x
Астролог със супер прогноза: Денят е перфектен за много любов и зачатие на дете
x