ЕМА решава дали да одобри бустерна доза на "Пфайзер"

ЕС

ЕМА решава дали да одобри бустерна доза на "Пфайзер"

4432
на 30.09.2021
ЕМА решава дали да одобри бустерна доза на Пфайзер
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Регулаторът на лекарствата на Европейския съюз (ЕМА) ще реши в понеделник дали да одобри трета доза от ваксината на "Пфайзер" срещу COVID-19, съобщават световните агенции, цитирани от БНТ.

препоръчано

Ако Европейската агенция по лекарствата одобри поставянето на бустерна доза, не се очаква да даде точни насоки, на кого следва да се поставя.

Ако ЕМА подкрепи трета доза от ваксината, блокът ще се присъедини към САЩ, Великобритания и Израел при внедряването на бустери, въпреки липсата на научен консенсус, че те са необходими.

"На 4 октомври ЕМА ще даде становище относно необходимостта от бустери на "Пфайзер" за масовото население", каза ръководителят на ЕМА Емер Кук пред евродепутати на вътрешно заседание.

Много държави от Европейския съюз вече започнаха да прилагат трета доза ваксина без подкрепата на агенцията.

 

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Телците да не помагат на безотговорни колеги, Раците да не дават заеми САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Телците да не помагат на безотговорни колеги, Раците да не дават заеми
ПИК TV x
УНИКАЛНО ШОУ В ПИК! Колтуклиева направи на салата Бареков насред центъра на София: Как не те е срам! Целуваше задниците на... (ВИДЕО) УНИКАЛНО ШОУ В ПИК! Колтуклиева направи на салата Бареков насред центъра на София: Как не те е срам! Целуваше задниците на... (ВИДЕО)
ново
Днес: 6
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК