Емилия изненада почитателите на фолклора 

ГАЛЕРИЯ ШОУ

Емилия изненада почитателите на фолклора 

3532
на 05.03.2021
Емилия изненада почитателите на фолклора 
Автор:   ПИК

След резкия скок с трап парчето "Deald", Емилия продължава да изненадва с разнообразна музика. Певицата е една от най-емблематичните изпълнителки на фолклор в България. Като възпитаник на "Националното училище за фолклорни изкуства" в Широка Лъка, звездата на "Пайнер" затвърди позицията си на родолюбец и привърженик на флоклора, като подари на почитателите няколко фолклорни клипа за най-българските празници през март. 

препоръчано

На 2 март в "YouTube"-канала на певицата се завъртя "Хороводна Китка 2021", а на 3 март видеоклип на вече познатата в изпълнение на Емилия "Разболял ми се млад Стоян".

Хороводната китка включва две авторски песни на фолклорна основа "Тракийска сватба" и "Хайдушка сватба". Песните са от тракийската фолклорна област и са по музика на Красимир Христов, текст Пейо Пеев и аранжимент на Димитър Милев. 

"Разболял ми се млад Стоян" е народна тракийска песен, която Емилия изпълнява от началото на кариерата си. Най-наблюдателните и запалени почитатели на певицата знаят, че тази песен е включена в два от албумите на звездата - "Мисли за мен" и "Ех, Българиио красива".

Видеата са заснети и режисирани от Николай Скерлев по сценарий и идея на Светослав Кюркчийски. 

Емилия вече спомена в своите профили в социалните мрежи, че изненадите не са приключили и предстоят още нови видеоклипове, които ще подари на всички абонати на личният и канал в YouTube emilia.online

Сподели:
Бомба x
Четири начина да се чувствате по-енергични през деня Четири начина да се чувствате по-енергични през деня
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Радев с първа публична поява от месец насам - мълчи за изборите и парламента (ОБНОВЕНА) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Радев с първа публична поява от месец насам - мълчи за изборите и парламента (ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 60
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това