Емил Димитров-Ревизоро алармира: Има див популизъм, който ще навреди на държавата и няма да дойдат еврофондовете

Политика

Емил Димитров-Ревизоро алармира: Има див популизъм, който ще навреди на държавата и няма да дойдат еврофондовете

43161
на 07.04.2021
Емил Димитров-Ревизоро алармира: Има див популизъм, който ще навреди на държавата и няма да дойдат еврофондовете
Автор:   ПИК

Загубихме 250 000 гласа. "Обединени патриоти" стреляха в мъглата и умряха от рикошет. Много ме е яд, защото 5 години съм дал на този парламент. Една година бях министър. Изкарах мандата и съм много доволен. Изпълнил съм всичко, не дължа на никому нищо. Така министър Емил Димитров коментира резултата на „Обединени патриоти“ пред БНТ.

препоръчано

Той каза, че е имало напрежение в преговорите между бившите партньори в „Обединени патриоти“. Имало е фигури, които са държали да бъдат водачи на листи и това е утежнило преговорите.

„В момента има див популизъм, който ще навреди на държавата. Има неща, които ако не се случат сега, няма да дойдат еврофондовете“, заяви министърът на околната среда на водите. По думите му вече са започнати наказателни процедури срещу България.

„Когато правиш изказвания и искаш да се харесваш на хората, помисли какво послание изпращаш на международната сцена. Всеки прави таен кабинет и се опитва да състави коалиции. Приемете, че има втори вариант и се случат предсрочни избори. Блазе му на президента, ако тръгнем на служебен кабинет. Трябва да направиш светкавично кабинет и той веднага да се качи на влака в движение. Трябва да намериш около 200 душа в първи и втори ешелон. Така си проваляш кампанията за президент. Всичко се пише на неговия гръб“, каза Емил Димитров.

По думите му има политици, които предлагат нездрави идеи. По този начин те отблъскват инвеститори. Политическият дебат също така е силно наранен от критиките и посланията на някои от политиците.

Екоминистърът обясни ситуацията във ВМРО: „ВМРО е стара партия и тя си има доходи. Проблемът е, че тези 250 000 хора, които гласуваха за патриотичните сили, нямат представителство. Развалихме работеща формула в два парламента“

Според него конфронтационното говорене възпрепятства сформирането на коалиционно правителство. Мандатът му ще бъде запомнен с пълните язовири: „Категорично в следващите 2 години Черноморието ще има вода. Имаме наказателна процедура за пречиствателни станции от ЕС“.

„Всички политически сили намалиха резултата си почти  на половина. Със сигурност има грешки. Тези, които гласуваха за „Обединени патриоти“ не си пуснаха гласа в канала“, каза министър Емил Димитров.

Той коментира тежестта на управлението по време на протести: „И на мен не ми беше приятно да ми викат „Мутри вън, ама напълни язовирите. Мутри вън, но ти трябва да работиш за мен“. Сега си тръгвам“.

„Досега работех за чест и слава и за това, че съм дал дума. Сега не съм длъжен на никого. Да му е честито на президента, ако има предсрочни избори. Всичко отива на негов гръб“, завърши Димитров.

Сподели:
Бомба x
Тези пет признака показват, че партньорът ви не е единственият Тези пет признака показват, че партньорът ви не е единственият
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Борисов: Народът каза - избра мен и ГЕРБ! Предлагам Даниел Митов за премиер, а Караянчева - за председател на парламента (ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Борисов: Народът каза - избра мен и ГЕРБ! Предлагам Даниел Митов за премиер, а Караянчева - за председател на парламента (ВИДЕО)
ново
Днес: 56
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това