Емил Кошлуков: Правната малограмотност на Минеков е абсолютен тюрлюгювеч. Ако не докладва за "обвързаностите" ми по закона "Магнитски", ще е подлец и страхливец

БЪЛГАРИЯ ДНЕС

Емил Кошлуков: Правната малограмотност на Минеков е абсолютен тюрлюгювеч. Ако не докладва за "обвързаностите" ми по закона "Магнитски", ще е подлец и страхливец

64112
на 08.06.2021
Емил Кошлуков: Правната малограмотност на Минеков е абсолютен тюрлюгювеч. Ако не докладва за обвързаностите ми по закона Магнитски, ще е подлец и страхливец
Автор:   ПИК

Генералният директор на Българската национална телевизия Емил Кошлуков използва ефира на медията, за да реагира и обори нападките и обвиненията, които по-рано през деня му отправи служебният министър на културата проф. Велислав Минеков. Сезирани са международните институции за посягане на журналистическите свободи. Минеков нападна Кошлуков за обвързаности по Закона "Магнитски", както и за предишната му ангажираност с ТВ7, КТБ и Цветан Василев.

препоръчано

Защита на Жоро Любенов е позицията на УС на БНТ за включването пресконференцията на ГЕРБ. Защото се тъврди, че са нарушили закона и са застрашили националната сигурност. Това са безобразни обвинения и лъжи. Затова е позицията на УС на БНТ, обясни Кошлуков.

Правната малограмотност на министъра е абсолютен тюрлюгювеч. Той може и да не е запознат със Закона за БНТ, но трябва да е наясно, че не може да излъчиш мач, ставащ днес, утре. 

Премиерът постави темата за подслушванията вечерта в "Панорама" и защото нямаше другата гледна точка, пуснахме пресконференцията на ГЕРБ на живо, обясни Кошлуков.

Такова търсене на публична сметка не е имало и по времето на Иван Славков, каза Кошлуков. СЕМ е обяснил на Минеков членовете на закона, но той даже не е прочел писмото им.

Стремежът на Минеков да обругае БНТ и да ни обвини в престъпления прилича на ставащото в Северна Корея, каза още Кошлуков.

Министърът може да не разбира от медии, но не може да не разбира от демокрация.

Ще потърся по законов начин отговорност от Минеков за твърденията му, че съм в обвързаност по закона "Магнитски". Ако има такива данни, да сезира ДАНС, длъжен е, каза за нападките по свой адрес Кошлуков. Иначе ще е подлец, лъжец и страхливец.

Да бъде разследвана биографията ми. По-старите зрители помнят, че така се заклеймяваха по комунистическо време произхождащите от буржоазни семейства. Той за себе си е прав. Така правеха и заклеймяваха. Той е консумирал правата на партийната номенклатура, затова разпорежда като от средите на идеологическата цензура. Това е парадигмата му, ценностите му. Напълно разбираемо е да има такъв светоглед, не разбирам обаче как този човек е министър, каза Кошлуков. Той разказа, че собственият му баща е съден от Народния съд, докато бащата на Минеков е леел бюстове на тези, които са изпращали хора по лагерите.

Ще търся правата си в съда, категоричен е Кошлуков.

 

Сподели:
Бомба x
Защо ранобудниците са по-щастливи Защо ранобудниците са по-щастливи
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Лъчезар Борисов с аларма: Служебният кабинет изчегъртва парите на държавата - още не е внесен Планът за възстановяване, можеше да имаме 12 млрд. в помощ на икономиката (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Лъчезар Борисов с аларма: Служебният кабинет изчегъртва парите на държавата - още не е внесен Планът за възстановяване, можеше да имаме 12 млрд. в помощ на икономиката (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 64
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това