Емил Радев: Ако за 10 г. кредиторът не е успял да събере дълга, той трябва да отпадне

Политика

Емил Радев: Ако за 10 г. кредиторът не е успял да събере дълга, той трябва да отпадне

11513
на 03.07.2020
Емил Радев: Ако за 10 г. кредиторът не е успял да събере дълга, той трябва да отпадне
Автор:   ПИК

В България наблюдаваме фигурата на вечния длъжник. Това се случва, когато човек не може да си плати задълженията. Обикновено, когато разпродадат имуществото му, той не може да се разплати, защото лихвите му текат и дългът нараства. Това може да продължи в неопределен период от време. В една държава-членка на ЕС да не можеш да сложиш край на дълговото робство, това не може да продължава. В този момент на криза е нужно да подадем ръка на българските граждани. Това заяви евродепутатът Емил Радев в ефира на Би Ти Ви.

препоръчано

„Искаме да има край на дълговете на физическите лица, когато те няма как да ги плащат“, уточни той.

„Сега, ако длъжника почине, децата му унаследяват дълговете. И сега съществува давност от 3 и 5 г. според законодателството. Абсолютната давност е механизъм, който е познат в много европейски страни. 10-годишната давност е по-справедлив вариант. За това време, ако кредиторът не е успял да събере дълга, значи няма как да го вземе и той трябва да отпадне“, смята Емил Радев.

По думите му към момента дълговете към колекторите са милиарди.

„Ако човек е длъжник не може да подпише и трудов договор, защото ще му направят запор на заплатата. Така той е принуден да стане част от сивата икономика. Животът в сивата икономика не е добър, както за длъжника, така и за държавата. В същото време от този механизъм не трябва да се възползват недобросъвестните длъжници. Трябва да се възползват само тези, които наистина са изпаднали в крайна нужда“, подчерта евродепутатът.

„Твърденията за връзка с кораба БАДР са верни единствено дотам, че аз съм ходил в Либия. Аз съм бил в страшно много държави по света. Това не значи, че съм замесен в това търговско дело. По никакъв начин нито аз, нито кантората ми сме били ангажирани с това дело“, катгоричен бе Емил Радев.

Той призова да се види кой къде е бил ангажиран по това дело. И допълни, че България е имала да взема много пари от Либия. Всичко можело да се проследи.

Сподели:
Бомба x
НОВАТА ЛЯТНА ТЕНДЕНЦИЯ: Коса в ледено синьо НОВАТА ЛЯТНА ТЕНДЕНЦИЯ: Коса в ледено синьо
ПИК TV x
СКАНДАЛ В ПИК TV! Свидетелят на Манолова неадекватен - искат му тест за наркотици! Тя незаконно иска да изгони Маноил Манев, цялата група на ГЕРБ го брани с гърди (НА ЖИВО) СКАНДАЛ В ПИК TV! "Свидетелят" на Манолова неадекватен - искат му тест за наркотици! Тя незаконно иска да изгони Маноил Манев, цялата група на ГЕРБ го брани с гърди (НА ЖИВО)
ново
Днес: 234
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това