Вход
София
Времето в София 11 o C

Емил Радев: Докладът на ЕК е изцяло положителен за България и не е дискриминационен

Емил Радев: Докладът на ЕК е изцяло положителен за България и не е дискриминационен

на 30.09.2020
17586
0
Емил Радев: Докладът на ЕК е изцяло положителен за България и не е дискриминационен
Автор: ПИК
30.09.2020
0
17586

"Докладът е положителен и обективен. За първи път ЕК прави доклад в областта на върховенството на закона. Много добре, че вече не е дискриминационен, гледащ две държави членки, а включва всички.", каза пред БНТ евродепутатът Емил Радев по повод  публикувания днес доклад на ЕК за спазването на върховенството на закона във всички държави в ЕС. Според него обективно са взети не само мненията на съдебната власт и на правителството, но и на неправителсвените организации и на гражданите. 

Емил Радев поясни, че има критики, но България върви ръка за ръка с ЕС за справяне с проблемите. И припомни, че в понеделник ще има дебат за врховенството на закона за България. 

"Брюксел ни казва, че имаме стратегии и действаме", поясни Радев.

Относно свободата на медиите Емил Радев каза, че в доклада е казано, че се допуска и политически партии да притежават медии, неясна е собствеността върху някои медии, но СЕМ е оценен като незамисим орган. Ситуацията в цяла Европа се е влошила с дезионформацията покрай КОВИД-19.

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
За кого ще гласувате при избори днес?
Общо гласували: 34777
архив

Малко преди началото на мача единият отбор излиза от съблекалнята, хваща рефера в тунела и започва да го налага. - Ама какво правите - дърпа се нещастникът. - Защо ме биете, мачът даже не е започнал... - Автобусът ни тръгва веднага след мача, може тогава да нямаме време...

x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Здравните власти с аларма: За последната седмица е отчетен ръст на смъртността от 50% (НА ЖИВО)
x
САМО В ПИК: Топ астроложката Алена с пълен хороскоп за дъждовния четвъртък - късметът на Лъвовете изневерява, Везните два пъти да мислят преди да направят нещо
x