Емил Радев подкрепи инициативата „Читател на годината”

Политика

Емил Радев подкрепи инициативата „Читател на годината”

1673
на 26.01.2021
Емил Радев подкрепи инициативата „Читател на годината”
Автор:   ПИК

Регионалната библиотека „Партений Павлович” в Силистра отличи най-активните си читатели. И тази година инициативата „Читател на годината” беше подкрепена от евродепутата от ЕНП/ГЕРБ и посланик на библиотеките в ЕП Емил Радев. Награди за победителите бяха осигурени и от Общински съвет – Силистра, с председател д-р Мария Стойчева.

препоръчано

Във възрастовата група до 14 години с приза „Читател на 2020 г.” беше удостоена Ясена Маркова с 228 заети книги. В класацията на библиотеката бяха отличени също Теодор Стоянов, заел 215 книги, и Траян Илиев, заел 173 книги.

Във възрастовата група над 14 години за втора поредна година победител е Румяна Петранова с 410 заети книги от фондовете на библиотеката. На второ място е Гинка Нейчева, заела 354 книги, а на трето, с еднакъв брой заети книги – 300, са двама читатели  Наталия Бабаяшева и Светла Кирова.

Със съдействието на евродепутата и посланик на библиотеките в ЕП Емил Радев отново бяха удостоени с награди и най-малкият, и най-възрастният читател. С идеята интересът към книгата да се насърчава още от най-ранна възраст бе отличен най-младият притежател на абонаментна карта за Регионалната библиотека „Партений Павлович”. Това е родената през 2019 г. Невена Иванова, чиито близки са заели през изминалите 12 месеца общо 26 книжки от фонда на Детския отдел. Наградата в категорията „Най-възрастен читател” пък беше присъдена на Петрана Овчарова, която през следващия месец ще навърши 90 години.

За първи път бе връчен и приз „Дарител на библиотеката” за 2020 г. С него бе удостоен Александър Тодоров – спонсор и организатор на благотворителния маратон „Чрез спорт към знание”.

Поздравявайки отличените, директорът на библиотеката Светла Ангелова коментира, че в условията на социална изолация и несигурност, породени от пандемията, удоволствието от хубавата книга носи на читателите и повече спокойствие и надежда.

 

Сподели:
Бомба x
Ето ги шестте секс пози, които не кефят мъжете Ето ги шестте секс пози, които не кефят мъжете
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! ГЕРБ с извънредно изявление: Радев брутално излъга, че Сенатът на САЩ осъжда България (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ПЪРВО В ПИК TV! ГЕРБ с извънредно изявление: Радев брутално излъга, че Сенатът на САЩ осъжда България (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 4
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това