Емил Радев: Със закон недоносче минираха възможността да сложим край на проблема с вечните длъжници (СНИМКИ)

ФОТОГАЛЕРИЯ

Емил Радев: Със закон недоносче минираха възможността да сложим край на проблема с вечните длъжници (СНИМКИ)

28010
на 31.05.2024
Емил Радев: Със закон недоносче минираха възможността да сложим край на проблема с вечните длъжници (СНИМКИ)
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Предложеният от министерството на правосъдието закон за личния фалит се оказа недоносче, което предизвика недоволството на всички заинтересовани професионални общности, и така беше минирана възможността България най-после да сложи край на проблема с вечните длъжници. Това коментира евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП и кандидат за нов мандат Емил Радев. На предизборна среща във варненския район „Младост“ той припомни, че приемането на закона е вписано като ангажимент в плана за възстановяване и в този смисъл е условие за отпускане на финансовата помощ.

препоръчано

„Резултат към момента няма, а парите по плана все така не стигат до хората. Докато другите държави отдавна са инвестирали средствата, в България досега са използвани едва 3,39% от предоставените 10 млрд. лв. за преодоляване на последствията от кризите. Дотук се стигна заради всички лобистки проекти, които „промяната“ се опита да вкара в плана и многократно го прекроява, но сроковете текат и вероятно част от средствата вече са безвъзвратно изгубени“, заяви Радев, който е четвърти в листата на ГЕРБ-СДС за Европейския парламент.

„България остана последната държава в ЕС, в която все още има вечни длъжници. Ако си длъжник у нас, дори и да ти вземат всичко, няма начин да се отървеш – трупат се лихви, разноски по делата и като починеш, децата ти продължават да дължат. Потърпевшите често са принудени да излязат в сивата икономика, да работят без договор, да не плащат осигуровки, а от това губи и държавата“, изтъкна Емил Радев. По думите му заради пропиляната възможност България да има закон за личния фалит над 600 000 български граждани не могат да започнат живота си на чисто. „От години настоявам за законодателни мерки.  Въведе се абсолютната 10-годишна давност за задълженията на физическите лица, но тя ще започне да действа от 2029 г. В желанието си да осигурим „спасителен пояс“ на добросъвестните длъжници през предходния мандат на Европейския парламент дори успях да прокарам в евродиректива за несъстоятелността препоръки за прилагане на разпоредбите за опрощаване на дългове не само на предприемачите, но и на физическите лица“, припомни евродепутатът.

„Време е да сложим край на аматьорските експерименти, които продължиха 3 години. Държава не се управлява със скандали, интриги и пудели с пачки. Трябва да върнем авторитета на страната ни“, категоричен бе Емил Радев. „С колегите евродепутати от България досега успявахме да работим заедно, независимо от политическите си различия. Винаги сме се мобилизирали по важните за страната ни теми като Шенген, еврозоната, българското розово масло, което искаха да причислят към опасните химически продукти и пр. Но добрите позиции в Европейския парламент не са достатъчни, трябва да имаме и силно правителство. От това зависи защитата на българските интереси в Съвета, където заседават министрите на държавите членки“, отбеляза Радев. „Затова целта ни е силна група в Европейския парламент, поне 80 депутата от ГЕРБ-СДС в следващото Народно събрание и отговорно управление на ГЕРБ с премиер Бойко Борисов, така че от ден първи на новия мандат да работим за стабилна България в сигурна Европа“, заключи Емил Радев и призова за подкрепа на 9 юни с номер 22 в бюлетината.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО)
ново
Днес: 102
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК