Емисиите на парникови газове са спаднали с 6,4% през 2023 година

Европа

Емисиите на парникови газове са спаднали с 6,4% през 2023 година

7546
на 23.08.2024
Емисиите на парникови газове са спаднали с 6,4% през 2023 година
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Емисиите на парникови газове в Австрия са намалели с 6,4 % през 2023 година в сравнение с предходната година, предаде БТА, като се позова на австрийската новинарска агенция АПА.

препоръчано

Както съобщи днес на пресконференция министърът на околната среда Леоноре Гевеслер от партията на Зелените, само малка част от намаляването на емисиите - около един процентен пункт, се дължи на икономически влияния и по-меко време през 2023 година. По-голямата част от спада - около 5,4 процентни пункта, се дължи на предприетите мерки за опазване на климата.  

Според актуалните изчисления на Федералната агенция по околна среда за "Наукаст” (“Nowcast”) 6,4 % се равняват на 4,7 милиона тона еквивалент на въглероден диоксид. По предварителни данни това означава, че през 2023 година стойността на емисиите е била 68,2 млн. тона, т.е. доста под 70 млн. тона. Следователно, през последните две години емисиите на парникови газове са намалели с общо 11,9%. 

“Австрия е на път към (постигане на) климатична неутралност до 2040 година. Изчисленията на Федералната агенция по околна среда доказват това: смелата политика за климата работи. Развитието на  възобновяемата енергия тече с пълна сила, рекордните нива на зелена електроенергия, кампанията за саниране и климатичните билети (билет за обществен транспорт за цялата страна на преференциална цена - бел.ред.) и много други неща гарантират, че емисиите ни продължават да спадат. И то с рекордните 6,4 %“, каза Гевеслер.  

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивна прогноза за неделя - Близнаците да се пазят от неподходящи запознанства, Скорпионите да избягват агресивната критика САМО В ПИК! Алена с ексклузивна прогноза за неделя - Близнаците да се пазят от неподходящи запознанства, Скорпионите да избягват агресивната критика
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Борисов: Протестите преди 4 години започнаха в деня, в който ГЕРБ вкара България в чакалнята на Еврозоната. Другите партии не искат да има правителство. Ако дойдат пак избори, кампания няма да правя (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Борисов: Протестите преди 4 години започнаха в деня, в който ГЕРБ вкара България в чакалнята на Еврозоната. Другите партии не искат да има правителство. Ако дойдат пак избори, кампания няма да правя (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 77
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК