ЕМОЦИОНАЛНО: Силвена Роу се разплака в ефир - готвачката на звездите разкри какво да правят българите, за да живеят до 100 години
ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
Шеф Силвена Роу, която тв зрителите у нас познават като жури в "Мастър Шеф", се разплака в ефир заради България. От години ексцентричната блондинка практикува професията си зад граница и винаги, когато се връща в родината си не се уморява да дава съвети за здровословно хранене, в което според нея се крие разковничето не само за дълголетието на човека, но и за просперитета на България като нация.
"Аз искам моят народ да се върне към статута, който бяхме. Ние бяхме лидерите на дълголетните, на столетниците в света. А какво се случи - гърците, японците, италианците ни надминаха. В Родопите имаме най-хубавото кисело мляко, фасул, сирене и картофи. Яжте здравословно, защото здравето е всичко. Така ще сте пълни с енергия - аз се чувствам по-млада, по-ефикасна, раздавам се на хората", разчувства се шеф Роу.
Около празниците тя готви в изобилие- предимно десерти, но само със здравословни съставки и задължително - без палмова захар и без рафинирана бяла захар. Заменя я с биологична кафява или кокосова захар. "Храненето трябва да е балансирано. С повече протеини и без много възглехидрати. Не преяждайте, а яжте на малки порции", съветва кулинарката.
Силвена започнала да празнува Коледа след брака с английски си съпруг, тъй като в детските й години празникът бил забранен в България.
"Коледа винаги е била специална, но в моето детство беше едно голяма табу. Баща ми беше пълен атеист, но баба, дядо и майка ми прокарваха елементи на тържество около тази дата и я чествахме под сурдинка. Когато се омъжих, в Англия Коледа беше нещо уау - големи празннства. Аз не ходя на църква по нощите, но го празнувам заради семейството си и заради традицията. Вярвам, защото имам силна връзка с Господ и ми дава голям позитивизъм", сподели още начетената готвачка.