Ердоган категоричен: Турция ще посредничи до установяването на мир между Русия и Украйна

Европа

Ердоган категоричен: Турция ще посредничи до установяването на мир между Русия и Украйна

7572
на 24.07.2022
Ердоган категоричен: Турция ще посредничи до установяването на мир между Русия и Украйна
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Турция е решена да продължи дипломатическите си усилия до установяването на мир между Русия и Украйна, заяви турският президент Реджеп Ердоган, цитиран от Анадолската агенция.

препоръчано

На проява в турския окръг Кайсери Ердоган определи като важен успех споразумението за износ на зърно, подписано в Истанбул.

“Турция оказва важен принос в усилията за преодоляване на световната продоволствена криза“, добави той. 

С посредничеството на Турция и ООН Киев и Москва подписаха споразумение в Истанбул за възобновяване на доставките на украинско зърно от черноморски пристанища, припомня БТА.

Сделката предвижда установяването на съвместен координационен център в Истанбул, който ще извършва инспекции на входовете и изходите на пристанищата и ще гарантира сигурността на маршрутите.

Следвайте ПИК вече и в Телеграм

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Телците да не помагат на безотговорни колеги, Раците да не дават заеми САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Телците да не помагат на безотговорни колеги, Раците да не дават заеми
ПИК TV x
УНИКАЛНО ШОУ В ПИК! Колтуклиева направи на салата Бареков насред центъра на София: Как не те е срам! Целуваше задниците на... (ВИДЕО) УНИКАЛНО ШОУ В ПИК! Колтуклиева направи на салата Бареков насред центъра на София: Как не те е срам! Целуваше задниците на... (ВИДЕО)
ново
Днес: 65
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК