Ердоган: Повечето горски пожари в Турция са поставени под контрол

Балкани

Ердоган: Повечето горски пожари в Турция са поставени под контрол

5769
на 07.08.2021
Ердоган: Повечето горски пожари в Турция са поставени под контрол
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

 От 208 пожара, възникнали от края на юли в 44 провинции на Турция, 196 пожара са локализирани. Гасенето на 12 пожара продължава в пет провинции - Анталия, Мугла, Испарта, Айдин и Денизли, цитира думите му “Анадолската агенция“, цитирана от "Фокус".

препоръчано

Това обяви турският президент Реджеп Тайип Ердоган в интервю за репортери след петъчната молитва в Истанбул.

Държавният глава подчерта, че държавата е насочила всички усилия за борба с пожарите.

По думите му общо 56 хеликоптера участват в гасенето на пожари.

Ердоган отбеляза, че Украйна е изпратила в Турция пет хеликоптера с устройства за нощно виждане. Тези машини ще участват денонощно в гасене на гори.

Турският лидер обърна внимание на подкрепата, оказана на Турция от много страни в региона.

Като пример турският президент обърна внимание на позицията на Азербайджан.

Ердоган каза, че по време на телефонен разговор в петък президентът на Азербайджан Илхам Алиев е обявил готовността си да изпрати допълнителни групи пожарникари в Турция.

„Повече от шестстотин професионални пожарникари от Азербайджан участват в гасенето на горските пожари в Турция. Още сто азербайджански пожарникари ще пристигнат в Турция в близко бъдеще“, каза президентът.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 октомври - лично щастие и приходи очакват Везните, сексуални разочарования за Скорпионите САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 октомври - лично щастие и приходи очакват Везните, сексуални разочарования за Скорпионите
ПИК TV x
САМО В ПИК TV! Ген. Стефан Янев разкри приоритетите пред Български възход: Политиката не е токшоу. Апатията е следствие на това, което говорят политиците. Младите семейства и земеделието са във фокуса ни (СНИМКИ/ОБНОВЕНА) САМО В ПИК TV! Ген. Стефан Янев разкри приоритетите пред "Български възход": Политиката не е токшоу. Апатията е следствие на това, което говорят политиците. Младите семейства и земеделието са във фокуса ни (СНИМКИ/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 64
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК