Ердоган: Турция може да се намеси в конфликта в Газа

СВЕТЪТ ДНЕС

Ердоган: Турция може да се намеси в конфликта в Газа

12702
на 29.07.2024
Ердоган: Турция може да се намеси в конфликта в Газа
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Турският президент Реджеп Ердоган заяви, че Турция може да влезе в Израел, както е правила в миналото в Либия и Нагорни Карабах. Но не уточни какъв вид намеса предлага. Ердоган е яростен противник на израелската офанзива в Газа. Той изрази позицията си в реч, в която изтъкна развитието на турската отбранителна индустрия.

препоръчано

Последва остра реакция на Тел Авив. Израелският външен министър - Израел Кац, написа в Екс, че Ердоган върви по стъпките на Саддам Хюсеин и заплашва да нападне Израел. "Нека да си спомним какво се случи там и как завърши", приключва публикацията си дипломат номер 1 на Тел Авив. 

"Трябва да сме много силни, за да не може Израел да прави тези нелепи неща с Палестина. Както влязохме в Карабах, така както влязохме в Либия, можем да им направим нещо подобно. Няма причина да не го правим. Трябва само да сме силни, за да можем да предприемем тези стъпки”, подчертава турският президент Реджеп Ердоган.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 19 септември - отлични финансови постъпления за Близнаците, успехът е със Стрелците САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 19 септември - отлични финансови постъпления за Близнаците, успехът е със Стрелците
ПИК TV x
Доган се изниза от централата на ДПС - охранители държаха медиите на разстояние (СНИМКИ/ВИДЕО) Доган се изниза от централата на ДПС - охранители държаха медиите на разстояние (СНИМКИ/ВИДЕО)
ново
Днес: 2
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК