Вход
София
Времето в София 8 o C

ЕСКЛУЗИВНО В ПИК TV: Цацаров и Гешев с първи коментари след отказа на Румен Радев да подпише указа (ОБНОВЕНА)

ЕСКЛУЗИВНО В ПИК TV: Цацаров и Гешев с първи коментари след отказа на Румен Радев да подпише указа (ОБНОВЕНА)

на 08.11.2019
86101
38
ЕСКЛУЗИВНО В ПИК TV: Цацаров и Гешев с първи коментари след отказа на Румен Радев да подпише указа (ОБНОВЕНА)
Автор: ПИК
08.11.2019
38
86101

Главният прокурор Сотир Цацаров коментира отказа на Румен Радев да подпише указа, като възможност дадена му от Конституцията. "Президентът просто изпълни Конституцията. Конституцията дава правото както да подпише указ, така и да върне кандидатурата. В случая той се възползва от едно от конституционните си правомощия. Аз мога да коментирам мотивите като юрист, като гражданин, но не е редно да ги коментирам, с оглед на това, че към момента съм действащ главен прокурор. Коментирам ги така: Президентът има право да върне, дори без мотиви, в конкретния случай ние чухме изложени мотиви, дали ги споделям, или не - е съвсем отделен въпрос", коментира пред журналисти.

Иван Гешев от своя страна благодари на президента, че се е приознесъл в обозрим срок. "Благодаря и на професионалната общност на прокурорите и следователите, която явно седи зад мене при този избор, защото този избор е чисто професионален, а не политически. И на последно място мога да кажа, че благодаря на целия ВСС - тези, които гласуваха за мен на изслушването, и тези, които бяха против мен, защото се проведе една открита, прозрачна, публична процедура при спазване на законовите изисквания. Процедурата продължава. Надявам се, че ВСС ще продължи по този начин - със спазване на закона и провеждане на открита и публична процедура".

Според Цацаров ВСС може да се произнесе за избора на нов главен прокурор веднага след публикуването на отказа на президента в Държавен вестник. Заедно с Гешев двамата участваха в парламента в редовна среща с представители на Венецианската комисия.

"Президентът изпълни Конституцията, благодаря му, че изпълни правомощията си в обозрим срок. Благодаря на колегите прокурори и следователи, които застанаха зад мен. Благодаря на ВСС, който застана зад мен, процедурата беше максимално открита и прозначна по начин, по който не е такава в нито една европейска страна. Решението колко кандидати са се взима от прокурорската колегия. Не е нарушение на закона. Бях единствен кандидат и за шеф на специализираната прокуратура", каза Иван Гешев.

Главният прокурор Сотир Цацаров припомни, че след отказа на Румен Радев да издаде указ, възможностите са две - преизбиране и препотвърждаване на кандидатурата на Иван Гешев, а ако той не събере необходимите 17 гласа затова, то ще бъде обявена нова процедура по избор на обвинител №1.

Сподели:
Напиши коментар »
(38)
1
.А сега нека всички заедно пратим много по-здрави на самоковската селянка другарката фанДУПКОВА с песента на Chris Norman - Gypsy Queen ... хахаха, КОЙ РАЗБРАЛ, РАЗБРАЛ.....хахаха.
2
ти разклатя червения тролски г $ з тадуф тадуф
3
Бойко пратил циганите на училище ,затова падат от каруците и загиват
4
не може въобще да попречи на Гешев да си свърши работата като гл.прокурор а тя е всички болшевишки разбойници и соросоидни вибратори заедно с драгалевския мавър както и еничарите-пискюли на Джолан от годините на престъпния преход да получат ефективни присъди и да им изгният костите в панделата !
5
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
6
отговор на коментар
Теб трябва да пратят да се ЕГ !
7
Ама ти въобще не си нагъл и безкрупулен долнопробен нечистоплътен червен паразит, а на всичкото отгоре и изключително прост и невеж като 1 ия приматски парапитек!
8
"Не споделям виждането на да ги наречем десните екстремисти , че законодателната , изпълнителната и съдебната власт трябва да са разделени."
9
Новият прокурор ще е Деси Иванчева-Неподкупната!Тя е фаворитката на Гумен Радев и ДеБъ!
10
Честито на Всички Задунайски Славянски ЦИГАНИ ! Имате за Главен Прокурор К-ОПЕЛЕ от МВР ! МИЛИЦИОНЕР Прокурор, Това Само в Задунайския Болшевишки КЕНЕФ Може да Стане ! Пазарджишката Милиционерска СВИНЯ Роман Василев Известна в Гей Средите, Като Роман М-АНАФА Завършила Съветска П-едерастия в ЛЕНИНГРАД и тя Била Прокурор ! ЛИКВИДИРАЙТЕ ЗАДУНАЙСКАТА КОЧИНА, ТЯ НЕ Е БЪЛГАРСКА ! ИЗБИВАЙТЕ КОМУНИСТИ, ТРЕПЕТЕ МИЛИЦИОНЕРИ, НАЙ-ВЕЧЕ ПОТОМСТВЕНИ,ТЕ НЕ СА ХОРА ! 30 Години ФАЛШИВ Преход ! 75 Години НЕЗАКОННА Комунистическа Власт ! КАЗАХ ! www.bulgarya.ga/communism.html
11
ДА СЕ ЗНАЕ ! Иван Гешев е Потомствен Милиционер ! Баща му е К-ОПЕЛЕ от МВР и Той е К-ОПЕЛЕ от МВР ! Няма ПРЕСТЪПЛЕНИЕ Без Участието на Безродни К-ОПЕЛЕТА от МВР или К-УРВИ от ДАНС ! Така и ще Бъде, Докато Няма ИЗБИТО Семейство на К-ОПЕЛЕ от МВР или К-УРВА от ДАНС ! Ставайки К-ОПЕЛЕ от МВР или К-УРВА от ДАНС ти Признаваш че си Абсолютен БОКЛУК ! Произхождаш от Семейство на БОКЛУК и ще Възпроизвеждаш БОКЛУК още Пет Поколения ! Не ПРОСТ(о) МИЛИЦИОНЕР а ПАЗАРДЖИШКИ МИЛИЦИОНЕР ! По-Тъпо ЖИВОТНО от МИЛИЦИОНЕРА Това е Само ПАЗАРДЖИШКИЯ МИЛИЦИОНЕР ! Ако се Чудиш Кое ГОВЕДО да Убиеш, ТРЕПИ Пазарджишки МИЛИЦИОНЕР и Няма да Сгрешиш ! МЪРША, ИЗРОД, ИЗМЕТ, УТАЙКА, БОКЛУК, ГАД, СУРОГАТ, ДЕГЕНЕРАТ, ПОДЧОВЕК, С ЕДНА ДУМА МИЛИЦИОНЕР, С ДВЕ ДУМИ ПАЗАРДЖИШКИ МИЛИЦИОНЕР ! КАЗАХ ! www.bulgarya.ga/police.html
12
До 1.Много си прост бе цървул
13
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
14
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
15
ТИЯ ДВАМАТА ГЛЕДАТ В СТИЛ...НАСРАХ СА....ДАЛИ НЯКОЙ МА ВИДЯ !?!
16
"Ти си го избра." И пак... И докога ?
17
Имаме главен прокурор и зам.главен прокурор закрилящи мафията (Борисов, Пеевски,Доган)
18
Няма скрито-покрито. Мафия се възпроизвежда пред очите ни, те дори вече не се крият. Имаме една му.тра, която е марионетка на чуждо правителство и е особено зависима от криминалното си минало. Тази мут.ра си назначава бухалките, които от една страна ще я пазят, от друга ще удря неудобните. Случващото се е удивително, гледам и не вярвам на това, което виждам. Невероятно е това да се случва в 21 век, абсурдно е.
19
РАДКУ - ПАЛАТКУ ....И ТАК ДАЛЬЕ ...ЛЮБЯНКА БОЛЬШОЯ ГО ЗОВЕ В ДАЛЕЕЕЧЕН СИБИР ..НА ВИГВАМ...МИ КО ...! ДЕЗЕРТЬОРИТЕ ТАМ ГИ ПРАЩАТ ..!
20
РАДЕВ ЗАМЕСИ ДЪРЖАВНИ УЧРЕЖДЕНИЯ В СПЕКУЛАЦИИТЕ СИ ПО “ МОТИВИТЕ “ СИ ЗА ВРЪЩАНЕ НА УКАЗА ...ТОВА Е ОПИТ ЗА ДЪРЖАВЕН ПРЕВРАТ ! А ОНЯ ОТ „ БОЕЦ “ , КОЙТО БИЕ ЖУРНАЛИСТИ ОТ КАНАЛ 3 И РЕВЕ ЧЕ НЯМАЛО ЗАКОННОСТ ...!
21
Кой го е страх от възмездие и Гешев!Към Цветан Василев и Прокопиев се присъедини и Радев!Голям страх да не се разследват далаверите им!Който протестира,от Белград и от мафията се финансира!Много го е страх този псевдо генерал,който в една мисия не е участвал,само тренировки и въртене на пилон пред секретарката Деса!Време е да бъде пратен там,където му е мястото!
22
Трай EБAH ГЕЙберастки ГЪ3.....ХАХАХА, трай, че пак, ще ТИ CKЪСАМ ГЪ30 БЕЗ BA3EЛИН......ХАХАХАХА.
23
отговор на коментар
трябва да си надарено тъп за да напишеш това
24
A ти защитник на мaнгалите и престъпни от шайката ли си ?
25
Нед ялко, ще има ли пак марш за Гешев? Само да обявят датата от ВСС и бегай да "резервираш" тротоара. Ама тоя път си вземи протмонето, че този път няма кой да ти виси 10 часа за 20лв.
26
Очаквано и логично беше че тази пионка няма да подпише указ.Ясно е че комунистите и бандитите свързани с тях ,ще използват и тази възможност да забавят Гешев Има подсъдими червени олигарси , които ги грози кауша.А избягалия касиер в Белград който финансира Манолова и чалгаря Слави с телевизия го грози екстрадация.Следващите им стъпки са ясни.Ще опитат пак дестабилизация в София Полицията трябва да действа решително.А хората да излязат на улицата и да защитят закона и демокрацията.
27
отговор на коментар
Ти си много умна свиня, браво.....!!!! Карай все така...локви мръсотия и зурла заровена в тази мръсотия.
28
В тази кочина наречена държава,само свине и тикви ! Е,за това ще тънете в мизерия ! Мафията е.ба майката на едно цяло поколение.
29
Вземам думите на 3 тия 85% имбецил и ще се съглася с него! Ама как може да имаме такъв премиер,който да се движи като че ли има въгърец на едното място?! Да става всяка сутрин в 6,00ч да бачка вечер до 22ч, да обикаля всеки обект,всяка паланка дет се казва за един ден,а в същия момент ако се наложи да се изстреля към някоя държава с властите на която има предишен,по ранен ангажимент!! Ама той направо имитира Левски?! А на нас рузките подлоги,мързеливи и крадливи,такъв не ни пасва.На нас ни дай един лаладжия,един завършил я окръжна партийна школа със специалност полит пропаганда, или някой затрил пет шест годинки от най хубавия си живот по школи на КГБ!! И най вече да е“ комуникативен“,мързелив,да обещава и нищо да не изпълнява,като дрогарите Станишев и Олигарски,ако пък е меркантилно продажен на наште рузки братя,направо ще бъде пълна,милиционерска гордост!!А те Бойко,та Бойко!! Ще ни умори тоз човек да му следваме ритъма!!Вече станахме от една на десет тролските бригади и се връщаме в къщи разнебитени от тоз “пожарникар“ Направо кат ни почне с маркуча,та от ранни утрини до късни вечери,бой по соц манерките,УЖАС„СРАМ!!??
30
Истината другари е,че мафията е създадена от БСП. Не говорете глупости за друга мафия каквато се опитвате да измисляте. Наи-голeмите престъпници, разбойници, приватизатори,къде са ? В БСП другари. Вие сте мафията.
31
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
32
Ще те работя първо анално,и веднага урално.
33
Тези двамата баджанаци вече и до тоалетна май ходят заедно. Много се консолидираха напоследък.
34
Само да попитам Татарчев, Филчев и онова пиадле Б. Велчев със какво състезание бяха назначени за прокурори, или само защото те бяха посочени от БСПеерадското мнозинство водени от Гнома, Рада, Кауна и Импексовата Барсала, застанало Костинбродската брантия може, а сега не!! ЗАЩО е така НЕДОУМЯВАМ и чакам някой да ми ОБЕСНИ... Или по важно, е клепоухия каун да се прави на мъжле, пред Импексовата крадливи курабии. Време е ген. Деси да му набие канчето, и да поеме юздите от тая куха картуна, че тоя каун вони са не трае...
35
Пред очите на Третата свиня Първата и Втората свине фалираха КТБ и окрадоха пари и активи на банката. Пред очите на Гешефтаров Heдялко е подписал протокол , че е прибрал 7.5 млн.- евра от две офшорки на Цветан Василев и нищо. Може ли тези двамата льохмани да бъдат изобщо прокурори ?
36
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
37
Цацаров-умен нагъл мафиот,Гешев-прост,нагъл,безскруполен мафиот
38
Pravilno e tezi postove da se nazna4avat ot prezidenta kato doide na vlast kato USA naprimer.Diplomati i ministri se nazna4avat i SMENQT ot prezidenta na USA.taka e po demokrati4no.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кой е най-успешният политик в България по време на прехода?
Общо гласували: 26666
архив

Пациент в лудница заявява: - Аз съм Наполеон. Друг пациент го пита как е разбрал, а той отвръща, че господ му е казал. Изведнъж от другата стая се чува вик: - Не съм ти казвал!

няма нови новини
Днес: 178
hot
най-четени новини в момента
сега
3341
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
САМО В ПИК TV: Николай Бареков разкоства скандалите между Бойко Борисов и Румен Радев, гърчовете на Корнелия Нинова и обяздването на прокуратурата (ОБНОВЕНА)
x
АКТУАЛЕН ВЪПРОС: Какво да подаря за Коледа?
x