ЕС замразява 1 млрд. долара за Афганистан. Ето докога

ЕС

ЕС замразява 1 млрд. долара за Афганистан. Ето докога

7132
на 22.08.2021
ЕС замразява 1 млрд. долара за Афганистан. Ето докога
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Европейската комисия възнамерява да разшири пакета за хуманитарна помощ за Афганистан над планираните 57 млн. евро през 2021 г., в същото време Брюксел обяви замразяване на пакета от 1 млрд. евро за икономическа помощ за Афганистан, изчислен за следващите седем години. Това съобщи председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен след посещение на временен център за приемане на афганистански бежанци, разположен в Испания.

препоръчано

Пресконференцията беше излъчена от пресслужбата на Европейската комисия, предава ТАСС, цитирана от „Фокус”.

„Европейската комисия възнамерява да разшири пакета от хуманитарни помощи за Афганистан над планираните 57 млн. евро, скоро ще последват конкретни предложения“, каза фон дер Лайен.

Тя обаче подчерта, че ЕС ще замрази пакет от икономическа помощ за Афганистан в размер на 1 млрд. евро, изчислен за следващите седем години, и няма да го насочи, докато представителите на талибаните „не започнат да зачитат правата на човека, малцинствата и жените“.

 

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО)
ново
Днес: 104
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК