Вход
София
Времето в София 0 o C

ЕС минава на видеоконференции, намалява физическите срещи

ЕС минава на видеоконференции, намалява физическите срещи

на 26.10.2020
7789
0
ЕС минава на видеоконференции, намалява физическите срещи
Автор: ПИК
26.10.2020
0
7789

ЕС реши да намали физическите срещи на политическо и експертно ниво в полза на повече видеоконференции, които също ще се ограничат до най-важните теми, съобщи говорител на германското председателство, цитиран от АФП и Монитор.

Българските евродепутати ще работят дистанционно поне до Нова година

Българските евродепутати ще работят дистанционно поне до Нова година

Евродепутатите ни ще работят дистанционно поне до Нова...

на 26.10.2020

Той все пак допусна, че текущите преговори между Европейския парламент и страните от ЕС по плана за икономическо възстановяване за 750 милиарда евро и бюджета на ЕС за над 1 трилион евро ще продължат с физическо присъствие, като заяви, че е невъзможно да се постигне консенсус чрез дистанционни преговори.

"Втората вълна от пандемията започва тежко да засяга Брюксел. Само срещите от основно значение за функционирането на ЕС или за координиране на мерките срещу пандемията ще продължат да протичат с физическо присъствие, и то само ако може да се спазват санитарните правила и условията за поддържане на физическа дистанция", уточни говорителят след заседание на постоянните представители на страните от ЕС.

Белгия, с население 11,5 милиона души, е една от най-засегнатите от новия коронавирус европейски страни. Към днешна дата тя е регистрирала 321 031 заразени, като това число се е утроило за пет седмици, и 10 810 починали.

 

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
На кого имате доверие?
Общо гласували: 20209
архив

Вечерна проверка. Старшината пита:

- Попов?

- Тук!

- Петров?

- Тук.

- Стоянов… абе кво ли ви проверявам, къде ще ходите… На подводница сме.

x
САМО В ПИК TV: На Канарите луднаха по българския Енрике Иглесиас. Начо Паскал, който ни прослави чак в Южна Корея, крои втори хит с испански рапър (ВИДЕО)
x
Проучване установи - колко време е нужно, за да се влюбите
x