Вход
София
Времето в София 11 o C

ЕС настоя за ускоряване на преговорите с Великобритания

ЕС настоя за ускоряване на преговорите с Великобритания

на 28.09.2020
4891
0
ЕС настоя за ускоряване на преговорите с Великобритания
Автор: ПИК
28.09.2020
0
4891

Европейският съюз отново настоя днес за ускоряване на преговорите с Великобритания по споразумението за бъдещите отношения. ЕС изразява тревога по въпроса с прилагането на споразумението за оттеглянето на страната от Общността, заяви днес зам.-председателят на Европейската комисия Марош Шефчович, предаде БТА.

ЕС може да предприеме правни действия срещу Лондон заради Брекзит

ЕС може да предприеме правни действия срещу Лондон заради Брекзит

Европейският съюз може да предприеме правни действия...

на 10.09.2020

Той поясни, че постигнатите договорености трябва да се прилагат, а не да се променят, особено едностранно. Основното ни послание е работата да се ускори за пълно приложение на споразумението за оттегляне, заяви Шефчович. По неговите думи в следващите стотина дни остава още много работа. Шефчович добави, че приемането на британските законопроекти, свързани с отношенията с ЕС и в разрез с постигнатите договорености, ще представлява нарушение на международното право.

Зам.-председателят на ЕК отбеляза, че остава малко време за въвеждането на необходимите промени в работата на митниците и за санитарните проверки на стоките между Ирландия и Северна Ирландия. Той изрази опасения, че Лондон създава две класи граждани на ЕС с издаваните разрешения за престой, защото някои биват лишавани от правото на социални помощи за разлика от други.

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
За кого ще гласувате при избори днес?
Общо гласували: 34639
архив

На габровско семейство дошли гости. Ала се позастояли по дълго, та по едно време домакинята подсетила мъжа си: - Хайде мъжо, да си лягаме, че хората може да искат да си ходят!......

x
Борисов: Трябва да насочим вниманието си към възрастните и болните! Агресията на противниците ни плаши хората и показва истинските им лица (ВИДЕО)
x
ЗАПЛАХАТА COVID-19: Тези 5 характеристики правят коронавируса опасен
x