ЕС отпуска още 400 млн. евро за възстановяване след земетресенията в Турция

Европа

ЕС отпуска още 400 млн. евро за възстановяване след земетресенията в Турция

6863
на 19.09.2023
ЕС отпуска още 400 млн. евро за възстановяване след земетресенията в Турция
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Съветът на ЕС днес одобри предложение на ЕК за отпускане на 400 млн. евро на Турция за възстановяване на засегнатите зони при унищожителните земетресения през февруари 2023 г., съобщават от Съвета на ЕС.

препоръчано

Помощта ще бъде предоставена от бюджета на ЕС за 2023 г. Новата помощ от бюджета на ЕС е в допълнение към предишните помощи.

На международна донорска конференция под ръководството на ЕС през март бяха събрани общо 6,05 млрд. евро под формата на безвъзмездни средства и заеми за Турция, като голяма част от тях бяха предоставени от Европейската комисия, държавите - членки на ЕС и Европейската инвестиционна банка.

Средствата трябва да бъдат използвани за възстановяване в съответствие с международните стандарти за земетръсните зони.

Над 50 хиляди души загинаха при унищожителните земетресения със сила 7,6 и 7,7 на 6 февруари в Югоизточна Турция. Трусовете засегнаха 11 турски окръга. При трагедията се срутиха стотици хиляди здания – жилищни сгради, офиси и др.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 24 юли - сблъсъци на работното място за Лъвовете, Стрелците да не действат импулсивно САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 24 юли - сблъсъци на работното място за Лъвовете, Стрелците да не действат импулсивно
ПИК TV x
ГОРЕЩО В ПИК TV! Тошко Йорданов: Когато корупцията е при ППДБ, те се правят на гламави. Асен Василев е настоявал за шеф на МВР-Хасково да бъде сложен негов човек по бански и излъга, че... (ВИДЕО) ГОРЕЩО В ПИК TV! Тошко Йорданов: Когато корупцията е при ППДБ, те се правят на гламави. Асен Василев е настоявал за шеф на МВР-Хасково да бъде сложен негов човек по бански и излъга, че... (ВИДЕО)
ново
Днес: 66
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК