Ето ги деветте най-разпространени абсурдни теории за коронавируса

Европа

Ето ги деветте най-разпространени абсурдни теории за коронавируса

6737
на 20.04.2021
Ето ги деветте най-разпространени абсурдни теории за коронавируса
Автор:   ПИК

Митове, фалшиви новини и абсурдни конспирации завладяха живота ни по време на продължаващата вече повече от година пандемия от коронавирус. Социалните мрежи станаха основен източник на дезинформация. Ето кои са най-разпространените теории за пандемията от COVID-19, които заляха интернет през последната година, според в. "Мирър" и отговора на лекаря Джулиан Спинкс:

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+)

препоръчано

Не е по-опасен от грипа

Всяка година светът минава през грипна епидемия, при която умират хиляди хора. Лекарите обаче са категорични, че симптомите и боледуването от COVID-19 са много по-тежки, а рискът от смърт е по-висок.

Само възрастните хора го карат тежко

Рискът от тежко заболяване и смърт се увеличава с напредването на възрастта. Последната една година обаче доказа, че много млади хора, заразили се с коронавирус, стигат до болница и дори до смърт. Много държави по света регистрираха най-високата си смъртност през 2020 г. от Втората световна война насам.

Без кашлица няма коронавирус

Най-често разпространените симптоми на COVID-19 са кашлица и висока температура, както и загубата на вкус и обоняние. Липсата на тези симптоми обаче не значи, че не сте се заразили с опасния вирус.

Маските са вредни за здравето

Маските имат много малък ефект върху количествата на кислород и въглероден диоксид. Хирурзите ги използват по време на дълги операции без никакви здравословни проблеми.

Чесънът и витамините предпазват от COVID-19


Няма научно доказателство, че чесънът или която и да е друга подправка намалява шанса да се заразим с коронавирус. Същото се отнася и за витамините. Мит е също така и че вана с гореща вода прогонва вируса.

5G интернетът причинява болестта

Няма никакъв логичен начин, по който пневмонията или други болести, причинени от коронавируса са по вина на 5G мрежата. По тази логика държавите, които не разполагат най-високо технологичната мрежа би трябвало да имат по-малко случаи на COVID-19, но това не е факт.

Ваксините не са тествани достатъчно

Бързата поява на ваксини безспорно е причина за много съмнения в ефективността им. Учените обаче са категорични, че бързото развитие на препаратите не означава, че не са достатъчно изпитани в по отношения на безопасността.

Инжектират ни чипове

Всеки, който е чипирал домашния си любимец знае, че чиповете не се вкарват в тялото чрез вида игли, които се използват за ваксинация. Въпреки слуховете също така няма никакво доказателство, че ваксините модифицират нашето ДНК.

Пандемията е една голяма конспирация

Много хора обичат теориите на конспирацията. Но за да се създаде цяла пандемия са необходими милиони доктори, учени и политици. Едва ли някой от тях би през всичко това само за да подпомогне новия световен ред.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 28 март - Близнаците завладени от добро настроение, изкушения дебнат Стрелците САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 28 март - Близнаците завладени от добро настроение, изкушения дебнат Стрелците
ПИК TV x
Топ конституционалистът доц. Борислав Цеков с важни подробности пред ПИК TV: Радев не може да откаже назначаване на министри! Ако никой не иска да бъде служебен премиер, трябва да ни управлява правителството в оставка (ВИДЕО) Топ конституционалистът доц. Борислав Цеков с важни подробности пред ПИК TV: Радев не може да откаже назначаване на министри! Ако никой не иска да бъде служебен премиер, трябва да ни управлява правителството в оставка (ВИДЕО)
ново
Днес: 134
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК