Ето го гаджето на шахматната ни царица Нургюл Салимова

Акценти

Ето го гаджето на шахматната ни царица Нургюл Салимова

146263
на 24.08.2023
Ето го гаджето на шахматната ни царица Нургюл Салимова
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Турски шахматист плени сърцето на Нургюл Салимова! Това е 23-годишният Сем Кан Гокеран, с когото българката се познава още от дете, пише столиен ежедневник.

препоръчано

Нейният любим също е майстор в шаха и постепенно се изкачва в световната ранглиста. Двамата неведнъж са се изправяли един срещу друг на шахматната дъска и постепенно приятелството им прераства в любов. Сем Кан бе заедно с Нургюл в Азербайджан и е помагал активно в подготовката за нейния най-силен турнир до момента. Както е известно, Салимова остава втора за Световната купа и си тръгва от Баку със спечелени 35 000 долара от наградния фонд. Гокеран тренира заедно с половинката си и има немалка заслуга за страхотното й постижение.

 Приятелят на Нургюл живее и учи в Истанбул. Българката редовно гостува в турския мегаполис, за да се срещне с приятеля си. "Най-хубавата гледка в любимата ми страна", казва Салимова под своя снимка в Истанбул. Само на 20 години родената в село Крепча шахматиста е обиколила десетки държави в цял свят. Семейството на Нургюл често плаща само разходите по състезанията за талантливата шахматистка. Салимова обожава да пътува по света не само за турнири, а и понякога просто да си почине и похапне вкусотии. Шахматната ни царица вече е посетила Индия, Русия и почти всички европейски страни.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 21 октомври - Овните да не обещават заем на роднини, неприятели вредят на Козирозите с интриги и клевети САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 21 октомври - Овните да не обещават заем на роднини, неприятели вредят на Козирозите с интриги и клевети
ПИК TV x
Политолог пред ПИК TV: Отвращението към изборите е заложено преди четири години, когато Радев излезе с вдигнат юмрук (ВИДЕО) Политолог пред ПИК TV: Отвращението към изборите е заложено преди четири години, когато Радев излезе с вдигнат юмрук (ВИДЕО)
ново
Днес: 5
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК