Ето какво пречи на женския оргазъм

СВЕТЪТ ДНЕС

Ето какво пречи на женския оргазъм

7056
на 23.02.2021
Ето какво пречи на женския оргазъм
Автор:   ПИК

Сексът невинаги свършва с оргазъм. Не е казано, че когато го няма, мъжът или жената не са си прекарали добре. Просто хората са свикнали да го определят като идеалния край на един интимен акт.

препоръчано

Терапевти посочват, че поставянето на оргазма на такъв висок пиедестал е една от причините много жени да имат затруднения с достигането му.

„Огромното мнозинство от млади, здрави жени – без медицински заболявания, които не взимат никакви лекарства, споделят, че никога не са имали оргазъм защото не могат да се настроят умствено за изживяването“. Това коментира д-р Леа Милхайзер, консултант по програма за информираност на жените към Медицинския център на Станфордския университет.

„Често тези жени са наясно, че самите те възпират оргазма, защото не могат да се отпуснат“, казва още специалистът. По думите ѝ, най-често неспособността за оргазъм се дължи на някакво безпокойство.

Учени: Удоволствието от секса при жените намалява с годините

Притокът на кръв в тялото е от особено значение за качеството на оргазма. Ако жената води заседнал начин на живот, то не бива да се учудва, ако не може да достигне връхната точка. Диабет, висок холестерол, заболявания на периферните съдове, са основните проблеми, които нарушават притока на кръв към гениталиите. При наличието им дамите рядко изпитват оргазъм или ако го има, той не е толкова силен.

Множествената склероза, епилепсия и други нарушения на нервната система също могат да окажат влияние върху оргазмите, защото те изискват нормална неврологична функция в гениталната област, отбелязва д-р Милхайзер.

Преминаването на тялото през определени хормонални промени също оказва негативно влияние. Нивата на тестостерон и естроген се променят по време на бременност и кърмене, но и при менопауза. Това може да доведе до затруднения при изпитването на оргазъм.

„Понякога жените изобщо не могат да го постигнат оргазъм или ако го има, интензитетът му е по-различен“, казва още сексологът.

Наръчник за секс през лятото

Депресията и други проблеми с психичното здраве също могат да попречат на способността на жената да има по-бурни усещания в леглото. Хапчетата, които се пият в тези случаи най-често потискат желанието за секс.

Ако нямате горепосочените проблеми, то най-вероятната причина да не сте изпитвали оргазъм е просто временно неразположение и стрес.

Сподели:
Бомба x
Ето кое е най-доброто летище в Европа Ето кое е най-доброто летище в Европа
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! ГЕРБ с извънредно изявление: Радев брутално излъга, че Сенатът на САЩ осъжда България (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ПЪРВО В ПИК TV! ГЕРБ с извънредно изявление: Радев брутално излъга, че Сенатът на САЩ осъжда България (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 250
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това