Ето кога човек започва да се чувства стар

ШАРЕН СВЯТ

Ето кога човек започва да се чувства стар

17555
на 26.11.2020
Ето кога човек започва да се чувства стар
Автор:   ПИК

Казват, че възрастта е по-скоро състояние на ума, отколкото дата в акта ви за раждане, но ново проучване сред 2 000 американци над 40 години оспорва това схващане. 

препоръчано

Според изследването, средно човек започва да се чувства стар на 47-годишна възраст. По същия начин средният респондент започва да се тревожи истински за свързаните с възрастта телесни промени на около 50 години, съобщава „Стъди Файндс“.

Неумолимият ход на времето очевидно е голямо притеснение за много хора. Като цяло 65% казват, че остаряването е сред основните им страхове. Почти половината казват, че най-вече са загрижени за нарушението на умствените функции, които толкова често идват с напредналата възраст.

64% се притесняват, че техните мисловни способности няма да продължат толкова дълго, колкото физическото им здраве. Изненадващо, повечето участници не са толкова загрижени от загубата на младежкия си вид.

Само един на четири респонденти е загрижен дали ще изглежда привлекателен в напреднала възраст. Всеки четвърти човек се притеснява и че ще загуби бодростта и духовитостта си, след като остарее.

Поръчано от „Elysium Health“, проучването също така отбелязва, че близо половината от анкетираните съобщават за фамилна анамнеза за загуба на памет, свързана с възрастта. 

Освен това две трети казват, че паметта им вече не е това, което е била някога. На 25% им се губят спомени веднъж на ден, а на 20% по няколко пъти на ден. Над половината (58%) често забравят имена на хора или моменти от срещи с тях.

Удивително е, че цели 38% дори се нуждаят от време, за да си спомнят рождения ден на своя най-близък човек. Проблемът обаче е, че 84% казват, че изобщо не правят нищо, за да подобрят здравето на мозъка си. 

„Докато повече от половината от анкетираните правилно са установили, че прекомерната консумация на алкохол, пушенето на цигари и липсата на сън ускоряват скоростта на загуба на част от паметта, която се случва с напредването на възрастта, само 41% смятат, че лошите хранителни навици също оказват влияние“, казва изпълнителният директор на „Elysium Health“ Ерик Маркотули.

„Въпреки общото разбиране, че омега-3 са полезни за здравето на мозъка, 80% от хората не получават двете седмични порции мазна риба, препоръчани от специалистите по хранене", каза той.

За съжаление, целият стрес и безпокойство, причинени от COVID-19, затрудняват поддържането на здравословен начин на живот. Откакто е започнала пандемията, 38% споделят, че спят по-лошо, над 20% се хранят по-нездравословно и 14% пият повече алкохол.

Сподели:
Бомба x
Задава се ретрограден Меркурий - как ще се отрази на всяка зодия Задава се ретрограден Меркурий - как ще се отрази на всяка зодия
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК: Борисов и правителството удължиха извънредната епидемична обстановка до 30 април! Досега са отпуснати 2 млрд. за запазване на заетостта и за подкрепа на бизнеса (ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК: Борисов и правителството удължиха извънредната епидемична обстановка до 30 април! Досега са отпуснати 2 млрд. за запазване на заетостта и за подкрепа на бизнеса (ВИДЕО)
ново
Днес: 263
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това