Ето кой е шампионът по преференции в страната - Борисов втори, кметовете на ГЕРБ с много силно представяне

Епицентър

Ето кой е шампионът по преференции в страната - Борисов втори, кметовете на ГЕРБ с много силно представяне

453537
преди 4 часа
Ето кой е шампионът по преференции в страната - Борисов втори, кметовете на ГЕРБ с много силно представяне
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Божидар Божанов е кандидат-депутатът, събрал най-много преференции на провелите се вчера избори за 51-о Народно събрание. Бившият министър на електронното управление беше под номер 7 в листата на коалицията в 23 МИР, но събира 10 472 преференции, с което се изкачва до второто място зад водача Кирил Петков.

препоръчано

Втори по преференции е лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който събира 9912 гласа за себе си в 25 МИР София. Бившият премиер се представя много силно и в Пловдив, където 6826 души са отбелязали преференция за него.

Ходът на ГЕРБ да изкара настоящи кметове за водачи на листи се оказа успешен и успя да мобилизира допълнително електорат. Така Димитър Николов получава в Бургас 9166 преференции, което го нарежда на трето място в крайното класиране.

В Стара Загора Живко Тодоров също е постигнал впечатляващи резултати и има 5130 преференции в своята графа.

Бившият кмет на София Йорданка Фандъкова е сред най-харесваните в столицата и събира 7517 гласа за себе си в 24 МИР. Тя изпреварва дори и Кирил Петков, който е водач на най-големия МИР в страната - 23-и.

Представители на ГЕРБ постигат силни лични резултати и в област Благоевград. От последен в листата Стефан Апостолов става първи, като получава 7606 преференции и изпреварва дори Росен Желязков. Втори е Костадин Стойков със 7186 преференции.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Алена с ексклузивен хороскоп за 28 октомври - успехът намига на Девите, Водолеите да се пазят от конфликти на работното място САМО В ПИК: Алена с ексклузивен хороскоп за 28 октомври - успехът намига на Девите, Водолеите да се пазят от конфликти на работното място
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Борисов с първи думи: Победата на ГЕРБ е категорична! Няма да се водим от някои треперещи гласове, които отсега поставят условия. Ако влязат всички 9 партии, няма да има правителство (СНИМКИ/ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Борисов с първи думи: Победата на ГЕРБ е категорична! Няма да се водим от някои треперещи гласове, които отсега поставят условия. Ако влязат всички 9 партии, няма да има правителство (СНИМКИ/ВИДЕО)
ново
Днес: 88
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК