ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
Не случайно хората са казали, че сме това, което ядем, което може да важи за много неща. Не само да влияе на килограмите ни, но и да влияе на настронието ни.
Според Александра Пурига, която е лекарка, ако изпаднем в депресия, можем да се измъкнем поне малко от тези чувства чрез помощта на храната.
Според нея храните, които трябва да приемаме, за да си помогнем при депресия, са например тези с ярките цветове. Според някои проучвания има връзка между възпаленията на червата и състоянията на депресия.
Ярките плодове и зеленчуци са богати на каротеноиди, които са пигменти, не само правещи храната ярка на цвят, но и намаляващи възпаленията.
По нейно мнение, чрез консумацията на тези плодове, освен да преборят възпалителните процеси, могат и да подобрят благосъстоянието на предразположените към депресивни състояния.
Тя споделя, че каротеноидите потискат производството на цитокини, които са молекули, помагащи на клетките да изградят имунитет към различните патогени, като така се борят с възпаленията и в червата, и в мозъка.


