Ето къде ще е ГЛАДИАТОРСКАТА БИТКА на 27 октомври

Епицентър

Ето къде ще е ГЛАДИАТОРСКАТА БИТКА на 27 октомври

72248
преди 4 часа
Ето къде ще е ГЛАДИАТОРСКАТА БИТКА на 27 октомври
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Най-голямата интрига за предстоящия предсрочен парламентарен вот по традиция се очертава в столичния 25-ти Многомандатен избирателен район.

препоръчано

Вече години наред е неписано правило лидерите на политическите формации, които се явяват на избори, да се изправят един срещу друг именно в западната част на столицата - Банкя, Връбница, Илинден, "Красна поляна", "Люлин", "Надежда", Нови Искър и "Овча купел".

Още в събота от ГЕРБ-СДС обявиха, че листата им в 25-ти МИР повежда лидерът им Бойко Борисов. Днес и от "ДПС-Ново начало" обявиха регистрираха своите листи с кандидати за народни представители и обявиха водачите си - зам.-председателят на ДПС и член на ЦОБ Искра Михайлова ще се изправи срещу Борисов.

От всички партии "Възраждане" обявиха първи още в началото на седмицата, че техният председател Костадин Костадинов ще води листите на партията в 25-ти МИР. Представителят на БСП в лидерския район ще бъде временният председател Атанас Зафиров.

В ранния неделен следобед и "Има накъв народ" регистрира листите в трите столични МИР-а. Павела Митова подаде документите за регистрация и обяви, че срещу Борисов, Михайлов, Костадинов и Зафиров ще се изправи Слави Трифонов.

Очаква се утре да се регистрират и от коалицията ППДБ. Още преди това обаче се разбра, че бившият ротационен премиер и автор на научния труд "Разработване на "съвършеното" блокче сапун" Николай Денков ще наследи овакантеното място на рапъра Христо Петров-Хазарта, който по някаква случайност стана евродепутат. 

Припомняме, че на изборите на 9 юни в 25-и район ГЕРБ, която до миналата есен управляваше София, си възвърна позициите. Партията, водена от Борисов и бившия кмет Йорданка Фандъкова спечели с 25.04% срещу 20.84% от гласовете, въпреки че "Продължаваме промяната - Демократична България" изправиха срещу тях депутата Христо като водач и инфлуенсъра Елисавета Белобрадова като участник в листата. Трети бяха "Възраждане", а четвърти ИТН.

След като ППДБ не успя да спечели в 25-ти МИР с Ицо Хазарта, шансовете им с Денков начело на листита им клонят към 0.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за неделя - Близнаците да очакват материални успехи, Везните ще сключат успешни сделки САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за неделя - Близнаците да очакват материални успехи, Везните ще сключат успешни сделки
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО)
ново
Днес: 3
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК