Ето къде COVID-мерките се връщат на Етап 2

Здраве

Ето къде COVID-мерките се връщат на Етап 2

11779
на 13.02.2022
Ето къде COVID-мерките се връщат на Етап 2
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

По-строгите мерки в Пловдив и другите 4 области, които са част от Регион 4, трябва да отпаднат до 4 дни. Това показват прогнозите на Министерството на здравеопазването и актуалната карта по региони, които поддържат.

препоръчано

Към днешна дата всички 5 региона са в Етап 3.  Единствено регионът, в който са Пловдив, Пазарджик, Смолян, Кърджали и Хасково е с прогноза за Етап 2 след 4 дни.

Това означава, че не трябва да има ограничения за работното време на заведенията, а все повече ученици да се върнат в класните стаи. Последните разпоредби за учениците е, че от 14 до 18 февруари 5, 6, 8, 9 и 11 клас са онлайн. От 1 до 4 клас продължават присъствено, както и учениците от 7,10 и 12 клас. 

Въпреки всички тези прогнози все още не е ясно как определени области решават да отпускат мерките, макар заболеваемостта в тях да е по-голяма, отколкото в други. Типичен пример е София, където заведенията нямат ограничения в работното време, а всички ученици от понеделник са в класните стаи.

Към днешна дата заболеваемостта в Пловдив е 1478 на 100 000, докато в София е 1625 на 100 000 души. Би трябвало до дни областният щаб и РЗИ да вземат становище за облекчаване на мерките под тепетата.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за първия ден от новата седмица - понеделникът е труден за Лъвовете и носи проблеми на Водолеите САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за първия ден от новата седмица - понеделникът е труден за Лъвовете и носи проблеми на Водолеите
ПИК TV x
Нидал Алгафари с гореща прогноза пред ПИК TV: Пеевски отвява Кирил Петков и Костадинов на вота. Променкаджиите влизат в печална битка с БСП за четвърто и пето място (ВИДЕО) Нидал Алгафари с гореща прогноза пред ПИК TV: Пеевски отвява Кирил Петков и Костадинов на вота. Променкаджиите влизат в печална битка с БСП за четвърто и пето място (ВИДЕО)
ново
Днес: 95
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК