Ето я най-хубавата книга за 24 май!

КУЛТУРА

Ето я най-хубавата книга за 24 май!

21518
на 16.05.2024
Ето я най-хубавата книга за 24 май!
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

В навечерието на 24 май една книга връща спомена за силата на и красотата на българския език и за преклонението, което всички ние дължим както на създателите на родната азбука, така и на нашите учители, просветители и творци на словото. Книгата е издание на „Милениум“ и е озаглавена „Език свещен на моите деди“ – по първия стих на емблематичната Вазова творба „Българският език“.

препоръчано

Томчето събира всички най-хубави стихотворения, посветени на Кирил и Методий, учителите, родната реч, будителите, книгите и писмеността, с които поколения българи са отраснали. Някои текстове са класически оди за просветата и се изучават в училище, други са почти неизвестни дори на високообразованите читатели. Някои са мащабни творби, а други – подходящи за съвсем малки деца. Но всяко от включените произведения прелива от обич, възхищение и истинска грижа за родния език и писменост, защото авторите им до един болезнено съзнават огромната роля на словото и езика ни за съхраняване на националната идентичност в този модерен, объркан, глобален век.

Книгите на издателство „Милениум“ може да поръчате на тел.: 02/879 40 06 (в делничните дни, от 9 до 16 ч.), на e-mail: [email protected] или на сайта www.milleniumbg.eu. При заявка през сайта ползвате 10% отстъпка от цената. Може да откриете заглавията в книжарската мрежа, както и на столичните адреси – бул. „Княгиня Мария Луиза“ №92 и във фирмената книжарница „Милениум“ на адрес ул. „Цар Шишман“ №18.

 

 

 

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 19 септември - отлични финансови постъпления за Близнаците, успехът е със Стрелците САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 19 септември - отлични финансови постъпления за Близнаците, успехът е със Стрелците
ПИК TV x
Доган се изниза от централата на ДПС - охранители държаха медиите на разстояние (СНИМКИ/ВИДЕО) Доган се изниза от централата на ДПС - охранители държаха медиите на разстояние (СНИМКИ/ВИДЕО)
ново
Днес: 1
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК