Ефективни наказания за подсъдими, обвинени за трафик на мигранти

Темида

Ефективни наказания за подсъдими, обвинени за трафик на мигранти

3155
на 08.04.2021
Ефективни наказания за подсъдими, обвинени за трафик на мигранти
Автор:   ПИК

Със съдебно определение на подсъдимите А.В., С.К. и Х.К. са наложени наказания „лишаване от свобода“ за срок от по три месеца при първоначален „строг“ режим на изтърпяване.

препоръчано

Тримата са били привлечени към наказателна отговорност от Районна прокуратура – Елин Пелин за извършено от тях престъпление по чл. 281, ал. 2, вр. ал. 1 от НК.

На 29.03.2021 г., в района на с. Нови хан, община Елин Пелин, подсъдимите А.В., С.К. и Х.К. подпомогнали група от 24 чуждестранни граждани незаконно да преминат през страната. Чрез осигуряване на транспорт и превозването им, те целели да получат имотна облага. Сред мигрантите от Афганистан и Пакистан били и 7 деца, ненавършили 16-годишна възраст.

Подсъдимите са се признали за виновни за извършеното от тях престъпно деяние и са се споразумели с Районна прокуратура – Елин Пелин. Сключеното между страните споразумение е одобрено от съда. Освен наложените ефективни наказания „лишаване от свобода“, в полза на държавата са отнети 4050 евро, представляващи пряка облага от престъплението. Осуетен е нелегален канал за трафик на мигранти от границата с Гърция.

В хода на разследването е бил установен подбудителят за извършване на престъплението – Т.М., който е обявен за общодържавно издирване.

Сподели:
Бомба x
Астролог предупреждава: Не купувайте нищо и внимавайте какво си пожелавате на глас Астролог предупреждава: Не купувайте нищо и внимавайте какво си пожелавате на глас
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК: Скандалите в парламента продължават - Мутрите на Манолова искат да върнат политическото номадство (НА ЖИВО) ПЪРВО В ПИК: Скандалите в парламента продължават - "Мутрите" на Манолова искат да върнат политическото номадство (НА ЖИВО)
ново
Днес: 197
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това