ЕФЕКТЪТ "РАШКОВ": Чистки, алкохол и секс афери в МВР академията след монтирането на нов ректор от Божков

БЪЛГАРИЯ ДНЕС

ЕФЕКТЪТ "РАШКОВ": Чистки, алкохол и секс афери в МВР академията след монтирането на нов ректор от Божков

384623
на 16.09.2021
ЕФЕКТЪТ РАШКОВ: Чистки, алкохол и секс афери в МВР академията след монтирането на нов ректор от Божков
Автор:   ПИК

В Полицейската школа в Симеоново се провежда тотална чистка, след назначаването по препоръка на хората на Васил Божков в МВР – небезизвестната Елена Фичерова и зам.-министър Енчо Мирчев, на доц. Руси Янев за нов ректор. Същият е известен със зависимостта си към алкохола, за което е обект на подигравки и служи за основен персонаж на студентския фолклор, разкриват от школата.

препоръчано

Според служителите й изборът на Янев (на колажа долу) от вътрешния министър на Радев - Бойко Рашков, не е случаен. Причината е, че всеки харесва сродни души, а тук приликите са удивителни. Това е причината прякорът на Янев да бъде сменен от „червения нос“ на „малката дамаджана“. 

Хората от МВР школата разкриват, че откакто е заел ректорския стол той със заплахи изгонил цялото академичното ръководство и ръководителите от администрацията. Сега наред били директорите на центрове към академията, чиито места са вече спазарени от кадровия дилър в МВР - зам.-министъра Енчо Мирчев.

Новият ректор предприел и „реформа“ в обучението, подсказана лично от министъра Рашков. Решено е, че полицаите няма да учат правни науки, а единствено специални дисциплини като подслушване, писане на доноси и други. Съвсем в стила на министъра на Радев. Ще бъде премахнат дори и държавния изпит по наказателно право.

Странно е, че тази идея е на Рашков, който иначе не пропуска да демонстрира привързаността си към правото. В школата се чудят дали си дава сметка до какво ще доведе това и дали е нормално полицията да не може да събира доказателства, да не знае какво е престъпление и да не познава правата на гражданите?

Макар самият Рашков да преподава наказателно право, той е решил да изхвърли от академията на МВР всички преподаватели по правни дисциплини, повечето от които са от Софийския университет. Причината за това е, че им има зъб. Публична тайна е, че Рашков не е уважаван и признат от колегите си в науката, което подхранва силна завист и реваншизъм - чувства присъщи на неговата бедната душевност.

Любопитен бил начина по който министър Рашков поощри за добре свършената работа „малката дамаджана“, разкриват още източници от школата. Миналата седмица той лично го командировал във Варна, не с кого да е, а с новата му секретарка Татяна Рангелова (на колажа долу). Връзката между Янев и Рангелова датирала от няколко години и била публична тайна. За това още в първия ден на новия ректор тя е преназначена от библиотекарка в академията за секретарка на ректора. Какво задачи им е възложил министър Рашков във Варна никой не знае, но съдейки по сцените, които се разиграват в ректорския кабинет след работно време, а преди това в библиотеката, алкохол и любовните ласки не са липсвали.

Кой ще носи отговорност за тези безобразия се чудят от школата и на какво се учат бъдещите полицаи? Те са категорични, че трябва да се потърси отговорност от Рашков за това, в което превърна МВР.

Сподели:
Бомба x
Страда ли котката от липсата на стопаните си? Страда ли котката от липсата на стопаните си?
ПИК TV x
САМО В ПИК TV! Георги Харизанов: Няма данни Кирил Петков да е завършил Харвардския университет, той и до днес е с двойно гражданство (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) САМО В ПИК TV! Георги Харизанов: Няма данни Кирил Петков да е завършил Харвардския университет, той и до днес е с двойно гражданство (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 21
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това