Вход
София
Времето в София 2 o C

ЖАЖДА И ОТЧАЯНИЕ: В Пернишко топят снега, за да се мият - чешмите са пресъхнали отдавна. А в селището за богаташи дори режим няма

ЖАЖДА И ОТЧАЯНИЕ: В Пернишко топят снега, за да се мият - чешмите са пресъхнали отдавна. А в селището за богаташи дори режим няма

на 09.12.2019
48431
28
ЖАЖДА И ОТЧАЯНИЕ: В Пернишко топят снега, за да се мият - чешмите са пресъхнали отдавна. А в селището за богаташи дори режим няма
09.12.2019
28
48431

Нито капка вода вече 11 дни не капва от чешмите на над 2000 души. Хората топят снега, за да се мият. По-здравите пък вървят с километри да търсят местни извори, за да търсят живителна течност. Не смеят да си ползват тоалетните. Само те си знаят къде и как ходят. Пералните също няма как да си пускат. Един блок пък е заплашен от срутване, защото се пълни с фекалии. И при това безводие смрадта е непоносима.

УЖАС В ПЕРНИШКО: Оставиха Батановци 11 дни без вода, хората топят снега за да се мият

УЖАС В ПЕРНИШКО: Оставиха Батановци 11 дни без вода, хората топят снега за да се мият

11 дена без вода стоят жителите на град Батановци,...

на 09.12.2019

Не, това не е сюжет от някой американски психотрилър. Нито пък е репортаж от Черна Африка. Това се случва в 21 век, в европейска България. На безпредедентен геноцид е подложен град Батановци, който се намира само на 38 км от София. 

Близо седмица, откакто започна режимът на водата в Перник, градският квартал "Църква", също е без капка вода. Чешмите са пресъхнали и хората са напълно отчаяни. 

Ужас и безумие - това е картината, която цари в Батановци и Църква. "ВиК" нито веднъж не откликват на молбите на кмета на малкото градче да дойдат, да видят каква е тази колосална авария, оставила цял глад в жажда и страх от епидемия. Нехаят да дойдат да изчистят бълващите фекалии в жилищата. Същото е положението и в Църква. 

И в целия този ужас - виновни няма. Махнаха досегашния шеф на "ВиК", ама няма и следа от новото ръководство. Както се казва, не личи, че има такова. ВиК" просто сякаш е спряло да работи. Кметът на Перник Станислав Владимиров е принуден сам да се бори с водната криза в общината, към която принадлежи и град Батановци. Обикаля кабинетите на държавната власт, за да търси спасение. А истинските виновници, сякаш са се покрили вдън земя. Новият областен управител дори не си направил труда да се срещне с Владимиров, за да потърсят заедно решение за изход от кризата. Никой нито го е чул, нито видял. Знае се само, че си направил селфи на пресъхналия язовир "Студена".

Преди време премиерът Бойко Борисов разпореди да се създаде група, която да се занимава с кризата в Пернишко. Но, както се казва, царят дава - пъдарят не дава. Регионалният министър Петя Аврамова сякаш не се интересува от волята на премиера, след като дори веднъж не си е направила труда да се качи на луксозния си автомобил и да дойде на място да види в какъв ужас са принудени да живеят над 100 хил. души. 

Единственият виновник за водната криза излиза, че е природата. Защото, видите ли, нямало дъжд. Така поне се оправдваха от "ВиК". И въпреки дъждове и снеговете в последно време, Перник е заплашен от още по-драстичен режим.

Сега, може ли някой да каже, има ли толкова голям цинизъм и престъпно безхаберие в някоя друга европейска държава? Отговорът е категорличен и ясен и за малките деца. Няма! И не може да има.

Въпросът е защо у нас това е възможно?! И кога най-после ще видим, ако не един, поне половин виновник за този геноцид да бъде наказан. За да не оставяме впечатлението, че по нашите земи всичко е възможно, дори и абсурдът да бъдат оставени хиляди хора да тънят в мръсотия, жажда и страх. 

И как Европа гледа на тази грозна картина?! Защо допуска само на тридесетина километра от столицата да избухне епидемия, която може да плъзне много бързо далеч от пределите на Пернишко?! 

А, казват, в селището за богаташи "Делтахил" няма режим на водата, нищо че то също е в пределите на Пернишко. Ама каква е истината там кой знае - нито обитателите, нито "ВиК" казват.  А и селището е непристъпно. Но, за богатите аршините за други. Пък простосмъртните - кучета ги яли. 

Но хората наистина са отчаяни. А отчаянието озлобява. Нищета - също. И, само много малко още е достатъчно, фитилът да се запали. И тогава вече може да стане страшно. 

Сподели:
Напиши коментар »
(28)
1
Не може да се диша. Като в газова камера сме. Няма вятър. Мирише лошо. Децата кашлят.
2
кой да ти каже...не и фъндъкаpq
3
Извинете , перничани , кой ви управлява ? Нали вие сте си избрали червен кмет ? Ами тогава, искайте Корнелия Нинова да ви носи вода - направо от извора на благоденствие на комунизма . Нинова може сега да плати с партийната субсидия - 25 милиона - и да ви докарат вода от Девин. Нека червените партийни другари се погрижат за вас и ви донесат вода от някъде. Дори природата не обича комунистите ! Затова и няма да ви даде вода в язовира.
4
И плъхове , и чума ще плъзнат !
5
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
6
Както каза главния секретар на МВР: " за милионерите няма прошка, както и за хората, които с честен труд си изкарват парите"
7
Водна криза в Перник няма!!!! Ако има Орешарски е виновен!!!!Аз съм чист като сълза както винаги. Без вода, без перспектива, без бъдеще Гарантирано от ОПГ Шайка.
8
е целта, да стане страшно! С тихите майките от Перник, не събориха правителствот, с заиграване с тецивете също и сега трябва да стане с водата!
9
Как ще се диша,като още на времето ,,интелекта от Банкя,, започна да гори боклука в ТЕЦОВЕТЕ и тка ,,реши,, проблема с боклука......И това продьлжава и до днес,защото няма как да се справят.ИЗРОД.Господ ще го накаже за всичко...Той излезна по вреден за Бьлгария и от червените боклуци....
10
Пълен кошмар! Затвор за виновните, знам кои са!
11
В София въздуха е отровен и не може да диша вече!!
12
Хайде Софиянци и Перничани каня ви в с.Драгойчинци,чиста вода в изобилие и кристален планински въздух.Хайде, какво чакате!!!
13
Щом не се диша,ИЗНАСЯЙТЕ СЕ НА ВИТОША.
14
Като се задушавате и нямате вода,не пренаселвайте дадени райони. При нас и вода имаме ,и въздух чист. Политиката не ви е виновна за кризата ,в която сте . София е в малко поле,заключено от планини. Как искате да сте добре. Като се натеглите,ще почнете да опразвате София и Перник. Ще се приберат новите софиянци,кой от където е дошъл. Така ще бъде най-добре. Живота ще ви направи еко емигранти.
15
Нали знайти, Орешарски е виновен.
16
Хората не могат чиниите си да измият , топят сняг , а камоли кенефите.......
17
Орeшарски, Костов и още кой там беше, дето ни управляваше преди 25-30 години - те са виновни! Да не си помислите, че Бойко е виновен, той смени 2-3 калинки, с още по-големи калинки и вече всичко е наред! Поне в неговата глава, то не че има нещо вътре......
18
Това част от ГАРАНТИРАНОТО ОТ ГЕРБ ли е ? Някой ще ни припомни ли кой управлява града в последно време ? Естествено е , че главната тиква няма НИКАКВА вина ! Виновни са МАГАРЕТАТА , който ТОЙ СЛОЖИ да управляват ь но НЕ Е ТОЙ ! Той е богоизбран и .......Питайте хората , те ще ви кажат какъв е !
19
Ха, ха, ха, какво плачете, като добре знаете че живеете в Тикволандия и още за колко неща ще му ядете главата, докато ви дойде акъла!
20
Къде е Мара Костинбротска да оправи въздуха в София с духане за повече кислород?
21
отговор на коментар
Абе идиот,тоя е кмет от един месец,а водата я няма от години!Ти малоумен ли си или да?
22
Аз не мога да разбера на тия от Перник защо им е вода бе.Че сега кой пие вода, като навсякъде има водка, ракия и бира.Аз не съм опитвал вода от незнам си кога. В хладилника в Брюксел имам ракия, уиски и водка и каса бира за сутрешната жажда. На Джамболина съм забранил да пуска чешмата, защото във водата има само вредни микроби.То вода не ми трябва и за къпане, защото аз не се къпя.
23
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
24
На други места също има такива проблеми,но като следя новините оставам с впечатлението,че само София и Перник са важни!!!
25
Даже я глобих Джумалина сто евро, задето пусна казанчето на тоалетната току-що. Така требва, иначе се отпуска. Да ходи до тоалетна на работното място. Така де.
26
Тая селянка Албена Борисова що не каже,че режим няма и в Кладница,Рударци и Драгичево,защото нито едно от твзи населени места не се захранва от язовир Студена! Но понеже,за да е доволна раята трябва да се направи нещо лошо на малко по-успелите от тях и в Перник е дошъл 9 септември,се пишат простотии.
27
Не виждаме ,и не чуваме плана на управляващите за справяне с кризите с водата ,и мръсния въздух?! Това е работата на управляващите централно и по места да решават проблемите,а не да крадат и съсипват.
28
Защо се възмущава Албена Борисова? България само географски се намира в Европа. Култура-азиатско ислямска,Музика,песни и танци-близко источни и цигански, Начин на мислене-Северо Африкански, Начин и качество на работа/работни навици- Африкански, Икономика- Африканска,Престъпност,корупцияи законност-Африкански, Заплати Африкански, Начин на живот- Близко източно-Северо Африкански. И САЩ и ЕК ви казва че имате голям проблем с мрежата на корупцията и законноста,но вашия МП казва няма проблем.А. решавнето на всички тези проблеми е ваше. Не проблем на ЕС или САЩ, тези мързелири,лъжливи и особенно крадливи политици са ваши.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
След като прокуратурата извади СРС с разговори на Румен Радев, смятате ли, че поведението му е укоримо и той трябва да бъде разследван?
Общо гласували: 112
архив

Запитали радио Ереван: - Mоже ли жена да направи мъжа си милионер? Отговор:: - Да, ако преди това е бил милиардер...  

 

няма нови новини
Днес: 13
hot
най-четени новини в момента
сега
1310
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
САМО В ПИК TV: БСП с първи коментар за СРС-аферата с президента - лидерът на столичните социалисти Калоян Паргов: Ако има доказателства, всеки трябва да носи отговорност (ОБНОВЕНА)
x
3 двойки зодии, между които няма химия в леглото
x