ЖЕГА В ПАРЛАМЕНТА: Депутатите подхващат цените на тока и водата, привикват шефа на КЕВР

Политика

ЖЕГА В ПАРЛАМЕНТА: Депутатите подхващат цените на тока и водата, привикват шефа на КЕВР

26545
на 07.05.2021
ЖЕГА В ПАРЛАМЕНТА: Депутатите подхващат цените на тока и водата, привикват шефа на КЕВР
Автор:   ПИК

Изслушване на председателя Иван Иванов и членовете на Комисията за енергийно и водно регулиране във връзка с утвърждаването на нови цени на електрическата и топлинна енергия за ценовия период от 1 юли 2021 г. до 30 юни 2022 г. Това е записано като първа точка в програмата на Народното събрание за петък.

препоръчано

Предстои и разглеждане и утвърждаване на нови бизнес планове на ВиК операторите и образуване на цени на водоснабдителните и канализационните услуги за регулаторен период 2022 г. - 2026 г.

Очаква се още депутатите да разгледат законопроект за ратифициране на Протокола за изменение на Споразумението между правителството на България и правителството на Румъния относно презгранични операции за Air Policing.

Предстои проект на решение за създаване на Временна комисия за разследване на факти и обстоятелства при използване на сълзотворен газ, употребата на сила и помощни средства от МВР извършени на 10 юли и 2 септември 2020 г. срещу протестиращи граждани, с вносители Арман Бабикян и група народни представители.

Очаква се и първо гласуване на Законопроекта за изменение и допълнение на Закона за лечебните заведения, първо гласуване на Законопроекта за изменение и допълнение на Закона за личната помощ, както и първо гласуване на Законопроекта за допълнение на Закона за мерките и действията по време на извънредното положение, обявено с решение на Народното събрание от 13 март 2020 г.

Парламентарният контрол е последна точка в петък. 

 

Сподели:
Бомба x
ТОП 5: Жената търси тези качества в идеалния бъдещ съпруг ТОП 5: Жената търси тези качества в идеалния бъдещ съпруг
ПИК TV x
Доган и Божков - забранените теми за Слави Трифонов (ФАКСИМИЛЕТА) Доган и Божков - забранените теми за Слави Трифонов (ФАКСИМИЛЕТА)
ново
Днес: 193
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това