ЖЕГА: Гореща вълна обхвана Европа и части от Балканите

Балкани

ЖЕГА: Гореща вълна обхвана Европа и части от Балканите

14926
на 20.06.2024
ЖЕГА: Гореща вълна обхвана Европа и части от Балканите
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Необичайно високи са температурите и в Европа и на Балканите. 

препоръчано

Оранжев код за опасни жеги е в сила за Букурещ и 16 окръга на Румъния. На места температурите ще достигнат 38-40 градуса. Близо 2000 хиляди души са имали спешна нужда от помощ. Горещата вълна в Румъния ще продължи до средата на следващата седмица.

В Сърбия до събота се очакват температури до 40 градуса, затова властите препоръчват повишено внимание до края на седмицата.

Между 33 и 40 градуса ще бъдат температурите в Република Северна Македония в следващите няколко дни. В цялата държава до неделя е обявен оранжев код. 

Косово и Албания също са обхванати от гореща вълна, след седмици на проливни дъждове. Властите очакват температури от близо 40 градуса тази седмица, предава БНР.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да са по-самокритични, Скорпионите - по умерени САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да са по-самокритични, Скорпионите - по умерени
ПИК TV x
Виктор Димчев с убийствен сценарий пред ПИК TV: Тримата големи трябва да се разберат или приключва парламентарната република. Реална е заплахата от... (ВИДЕО) Виктор Димчев с убийствен сценарий пред ПИК TV: Тримата големи трябва да се разберат или приключва парламентарната република. Реална е заплахата от... (ВИДЕО)
ново
Днес: 20
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК