Жена е сред терористите от атентата в Анкара (СНИМКИ)

Балкани

Жена е сред терористите от атентата в Анкара (СНИМКИ)

70694
преди 6 часа
Жена е сред терористите от атентата в Анкара (СНИМКИ)
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Смъртоносна "терористична" атака беше насочена към турска аерокосмическа компания в столицата Анкара, съобщиха правителствени служители в сряда, цитирани от CNN Türk, която показа и заснетите заподозрени. Съобщава се, че нападението е извършено от 3-ма терористи, единият от които е жена.

препоръчано

Представителят на CNN TÜRK в Анкара Дикле Канова заяви в предаване на живо: "Инцидентът продължава в момента, 2-ма терористи са вътре. Действаме чувствително и внимателно. Има възможност да има заложници, 2-ма терористи са вътре".

Терористична атака беше извършена срещу централата на Turkish Aerospace Industries (TAI) в квартал Кахраманказан в турската столица. Когато след терористичната атака се чуха експлозии и изстрели, в региона бяха изпратени сили за сигурност, пожарникари и медицински екипи. Министърът на вътрешните работи Али Йерликая обяви, че при атаката има загинали и ранени. 

Кореспондентът на CNN TÜRK Мурат Бекмезчи обяви в друго включване в ефир: "Ранените вътре се евакуират. Това е много важно място в турската отбранителна индустрия. Взети са предпазни мерки. Вътре са изпратени специални екипи. Можем да кажем, че терористът, извършил атаката, е използвал дългоцевно оръжие".

При атаката се чуха експлозии и изстрели. В района бяха изпратени голям брой полицейски и медицински екипи със специални операции. След първия взрив изстрелите и експлозиите продължиха, пише Hürriyet.

Министърът на вътрешните работи Али Йерликая пристигна на мястото. 

Министърът на промишлеността и технологиите Мехмет Фатих Качир по отношение на терористичната атака срещу кампуса в Кахраманказан на Turkish Aerospace Industries (TUSAŞ) каза: „Никога няма да отстъпим от отбранителната индустрия и пътуването на Националния технологичен ход. Националният технологичен ход и националната отбранителна индустрия е ключът към една напълно независима Турция.

Изображенията на терористите, които нападнаха TAI, бяха заснети на камера.

Директорът на новините на CNN TÜRK Истанбул Нихат Улудаг в изявлението си в извънредното предаване на живо каза: "Времето е много важно, тази атака е много значима. Вчера беше направено изявление, че оръжията трябва да бъдат оставени. Това беше политическо изявление и след това това нападение се случи. Това означава, че някои хора са били необичайно обезпокоени от изявлението, че оръжията трябва да бъдат оставени. Онези мръсни сили, които искат укрепване на вътрешния мир на Турция и които искат кръвопролития в Турция“, каза той.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 октомври - лично щастие и приходи очакват Везните, сексуални разочарования за Скорпионите САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 октомври - лично щастие и приходи очакват Везните, сексуални разочарования за Скорпионите
ПИК TV x
ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК TV! Бойко Борисов закрива предизборната кампания ГЕРБ: Удържахте 4 г. мачкане, стъргане, рашковщина и ние сме ви длъжници (ОБНОВЕНА/ВИДЕО) ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК TV! Бойко Борисов закрива предизборната кампания ГЕРБ: Удържахте 4 г. мачкане, стъргане, рашковщина и ние сме ви длъжници (ОБНОВЕНА/ВИДЕО)
ново
Днес: 144
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК