Женски носорог от Тайван ще търси любовта в Япония

Азия

Женски носорог от Тайван ще търси любовта в Япония

2257
на 11.06.2021
Женски носорог от Тайван ще търси любовта в Япония
Автор:   ПИК

Досущ като при повечето хора по света и плановете за пътуване на Ема са объркани от пандемията и новия коронавирус. Но след месеци забавяне този женски бял носорог пристигна в Япония в търсене на любовта, съобщи АФП.

препоръчано

Ема, която е на пет години, пристигна от сафари парка "Лиофу" в Тайван. Управата я е избрала по програма за размножаване, като целта е да ѝ се намери партньор в Япония.

Прехвърлянето й в зоопарка "Тобу" в Сайтама край Токио е планирано първоначално за месец март, но заради пандемията пътуването е отложено. Но Ема най-накрая пристигна в японския зоопарк.

Тя е избрана измежду 23 носорога от тайванския зоопарк заради кроткия си характер и стройна фигура. Очаква се Ема да се появи пред посетителите на японския зоопарк след няколко седмици и да се опознае с първия си потенциален ухажор, 10-годишния мъжки бял носорог Моран.

Програмите за размножаване на зоопарковете имат ключова роля за опазване на вида на белите носорози, предава "Дарикнюз".

Сподели:
Бомба x
АСТРОЛОГИЯ: Неприятни сюрпризи може да изпънат нервите ви АСТРОЛОГИЯ: Неприятни сюрпризи може да изпънат нервите ви
ПИК TV x
Доган и Божков - забранените теми за Слави Трифонов (ФАКСИМИЛЕТА) Доган и Божков - забранените теми за Слави Трифонов (ФАКСИМИЛЕТА)
ново
Днес: 186
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това