ЖЕСТОК СКАНДАЛ! Кметът на Хитрино скочи на Мая Манолова: Заради клеветите ви ще се видим в съда, аз съм готов да си подам оставката! А вие?

Политика

ЖЕСТОК СКАНДАЛ! Кметът на Хитрино скочи на Мая Манолова: Заради клеветите ви ще се видим в съда, аз съм готов да си подам оставката! А вие?

58054
на 19.09.2018
ЖЕСТОК СКАНДАЛ! Кметът на Хитрино скочи на Мая Манолова: Заради клеветите ви ще се видим в съда, аз съм готов да си подам оставката! А вие?
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Жесток скандал се разгоря в телевизионния ефир между омбудсмана Мая Манолова и кмета на Хитрино Нуридин Исмаил. В студиото на Би Ти Ви Манолова заяви, че при събирането и отчетността на средствата за Хитрино липсва каквато и да е прозрачност. "Поради което има съмнения за несправедливост и избирателност при разпределянето им. Не мога да позволя да падне и капка на съмнение върху начина, по който са изразходвани тези средства, както и върху петте милиона, които отдели правителството", заяви Мая Манолова. 

WINBET – забавление онлайн с над 2000 слот игри! (18+)

препоръчано

Тя поясни, че в петък ще бъдат предоставени на главния прокурор всички документи по събирането на средствата за Хитрино. "Ако накрая се окаже, че всичко е законно и справедливо - добре. Но тук има нужда от щателна проверка конкретно - дом по дом, домакинство по домакинство, жалба по жалба", отбеляза тя.

Според Манолова по отношение на средствата, които са гласувани от Националния обществен съвет - 2 млн. 76 хил. лв. - там няма проблем. "Това, което вчера обещах, е да сезирам министъра на труда и социалната политика и днес се срещнах с него, за да обсъдим недоволството на хората от Хитрино. Той ме увери, че половината от средствата са усвоени и че те със засилено внимание ще контролират парите, които оттук нататък ще бъдат харчени. Смятам, че законовият начин, почтеният начин е всяка стотинка да бъде проверена от прокуратурата". 

"Има огромно напрежение там. Ние разговаряхме с кмета по време на последното заседание на Националния обществен съвет през август, когато той поиска от нас да осигурим последните средства за строително-монтажни работи. Оказа се - на място, че хората не знаят за това разпределение. Хората са гневни и възмутени", подчерта Манолова.

По телефона кметът на Хитрино Нуридин Исмаил заяви, че няма възможност в рамките на една-две минути да обясни цялата ситуация. "След като се върна на работа, с удоволствие бих гостувал във вашето предаване и ще обясня на хората за всеки лев... Но не съм очаквал от омбудсмана на страната да говори такива неща. Но ще кажа и по-силни думи - да се лъже и да се изричат такива клевети. Не съм очаквал от омбудсмана такова говорене, което е абсолютно наизуст... Ръководството на БЧК заявява, че няма никакво съмнение за злоупотреби. Сигурен съм, че и проверката по осигуряването и адмиистрирането на тези средства ще покаже същото", заяви Исмаил. 

"Когато аз съм правил отчет за изпълнението на бюджета, съм се отчел пред Общинския съвет. И това, че няма отчетност, че няма прозрачност, тези неща са абсолютно несериозни... Предлагам на госпожа Манолова по неин избор (тя твърди, че недоволните са над сто), да застанем с камерата пред къщите на хората, които се оплакват. Не може госпожа Манолова да говори така наизуст. Аз съм готов да си подам оставката! Тя дали е готова да го направи?", попита директно Нуридин Исмаил.

"Господин Исмаил няма проблем с мен. Има проблем с непрозрачното, неясно и субективно изразходване на средствата. Да, хората не знаят как са изразходвани те, защото те не разполагат с тези договори. За вас не е ли притеснително 1 кв.м. в Хитрино да е на стойност 2000 лева?! Ако имаше повече прозрачност, ако всички решения на Обществения съвет бяха на публично място, може би нямаше да се стигне до това обществено напрежение. При положение, че хората събраха 2 млн. 76 хил. лв, че държавата даде 5 милиона... нямаше какда се случи, ако всичкото това беше изразходвано целесъобразно и с грижа, сега щеше да има още четири семейства в нови домове. Хората трета зима са във фургони. Ремонтите там трябваше да бъдат финализирани. Аз няма какво да обсъждам с господин кмета. Той трябва да застане пред хората и да им даде отчет до стотинка!", заяви Мая Манолова. 

"Госпожо Манолова, за тези клевети ще стигнем в съда", намеси се емоционално кметът на Хитрино. 

"Прокуратурата ще провери досиетата, ще провери Обществения съвет и как са харчени парите", отговори му Мая Манолова. 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 18 април - денят носи успех за Телците, Стрелците имат възможност да попълнят банковата си сметка САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 18 април - денят носи успех за Телците, Стрелците имат възможност да попълнят банковата си сметка
ПИК TV x
ПИК TV! Скандал в комисията за разследване на корупционните практики в Агенция Митници :Бойко Рашков се е срещал най-малко 10 пъти с обявените за контрабандисти Стефан и Марин Димитрови (ВИДЕО) ПИК TV! Скандал в комисията за разследване на корупционните практики в Агенция "Митници" :Бойко Рашков се е срещал най-малко 10 пъти с обявените за контрабандисти Стефан и Марин Димитрови (ВИДЕО)
ново
Днес: 1
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК