Живко Тодоров РАЗКРИ ЗАЛОГА, заради който уйдисал на Борисов да се кандидатира за депутат (СНИМКА)

Епицентър

Живко Тодоров РАЗКРИ ЗАЛОГА, заради който уйдисал на Борисов да се кандидатира за депутат (СНИМКА)

154691
преди 5 часа
Живко Тодоров РАЗКРИ ЗАЛОГА, заради който уйдисал на Борисов да се кандидатира за депутат (СНИМКА)
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Решението на Бойко Борисов и Изпълнителната комисия на ГЕРБ да включат трима от топ кметовете си в изборите идния месец срещна полюсни мнения. Мнозина определят този ход на бившия премиер като нож с две остриета, тъй като симпатизантите в Стара Загора, Бургас и Смолян - градовете, чийто първи мъже влизат в предизборна надпревара, е възможно да обявят бойкот като не гласуват с идеята да запазят градоначалниците си.

препоръчано

Живко Тодоров, кметът на Града под Аязмото, призна какъв е залогът, срещу който се е навил да оглави листата на ГЕРБ-СДС за 27-ми Старозагорски многомандатен избирателен район. 

Оказа се, че зад решението му стоя както лични каузи, така и такива, от които зависи развитието на региона. 

"Съгласих се да оглавя листата на ГЕРБ, тъй като има много важни каузи, които са над мен. Те са каузи, свързани с развитието на целия регион и в частност - на Стара Загора. Като кмет не възнамерявам да ставам нито депутат, нито министър. Ще се върна в кметския стол веднага след предизборната кампания", категорично заяви Тодоров по време на благотворителната вечер в събота, организирана навръх 43-я му рожден ден в двора на Митрополията.

Личната кауза на кмета е набирането на средства за закупуването и даряването на апарат за реанимация на новородени бебета на Клиниката по неонатология в УМБАЛ "Проф. д-р Стоян Киркович".

Рожденикът обясни, че се включва в предизборната кампания, тъй като е участвал активно в изработването на предизборната програма на ГЕРБ.

"В нея поставих най-важните приоритети на Стара Загора, които са ключови за развитието на областта. От една страна - подходът към автомагистрала "Тракия", който вече е крайно време да бъде направен, с четири кръгови движения по него. От друга страна - летище Стара Загора, което трябва вече да бъде апортирано в Индустриална зона "Загоре", пътят за Нова Загора, който също се нуждае от преасфалтиране", заяви още кметът.

"Всяка година трябва да продължи програмата за финансиране на общините, която беше задействана тази година и благодарение на която успяхме да направим много проекти. Трябва да стартираме многофункционалната спортна зала, да направим така, че да бъдат отпуснати пари от държавата за капиталови ремонти на УМБАЛ "Проф. д-р Стоян Киркович" и тя да стане най-накрая истинска модерна университетска болница. Това са моите каузи", обясни Живко Тодоров.

Той насърчи своите съглаждани и жителите на Старозагорско да излязат и да гласуват, за да има стабилно управление. "Така ще може да се направи правителство от най-много две-три партии. Виждаме безвремието, в което се намира държавата. Много опасно е то да не обезвери хората окончателно. Затова аз трябва да дам своя принос към това да активираме повече хора да гласуват на изборите. И след тях да има редовен кабинет, който да движи България напред", завърши кметът, цитиран от "Stzagora.net".

Живко Тодоров призна и какво се е случило по време на последната му среща с Бойко Борисов. Видели се преди дни, като кметът изрично настоял лидерът на ГЕРБ да се разпише под приоритетите му. "Ако ГЕРБ има кабинет, ти обещавам, че тези неща ще бъдат свършени", обещал Борисов. 

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте топ хороскопа на Алена за почивния понеделник - Лъвовете жънат успехи, Стрелците подвластни на емоциите САМО В ПИК: Вижте топ хороскопа на Алена за почивния понеделник - Лъвовете жънат успехи, Стрелците подвластни на емоциите
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО)
ново
Днес: 75
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК