ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
Ако от тези, които са се зарекли да променят диетата си и начина си на живот към по-здравословен, вероятно търсите повече информация как да стане това. Алън Кембъл, личният готвач на бразилския топ модел Жизел Бюндхен, разкрива какво готви за нея и съпруга й Том Брейди, съобщава „Ню Йорк магазин”.
Ако пък се чудите защо точно диетата на Жизел би била ефикасна, ще напомним само, че тя беше най-добре платеният модел в света за 2015 г. и многократно е влизала в класации за най-красива жена. Миналата година 34-годишната манекенка обяви, че зарязва модния подиум и се захваща със своя линия бельо.
Ето кои храни двойката Брейди-Бюндхен не докосва: бяла захар, бяло брашно, многонатриев глутамат (MSG), кафе, кофеин, зехтин, йодирана сол, гъби, мляко и млечни продукти, зеленчуци от семейство картофови – картофи, патладжани, домати, пипер и т.н.
„Много съм предпазлив към доматите. Те причиняват възпаления”, обяснява Кембъл.
За баланс той разкрива какво все пак яде звездната двойка: „80% от това, което ядат, е зеленчуци. Купувам най-пресните зеленчуци. Ако не са органични, не ги използвам. Пълнозърнести храни: кафяв ориз, киноа, просо, зелен фасул. Другите 20% е крехко месо: органични пържоли от хранени с трева животни, патешко и пилешко. Колкото до рибата, най-често готвя дива сьомга”.
На въпрос какво готви, когато семейството иска да се поотпусне, готвачът отговаря: „Току-що направих ястие с киноа и попарени зелении. Използвам алабаш или швейцарско къдраво зеле или цвекло. Добавям чесън, изпечен в кокосово масло. След това печени бадеми или сос от кашу с къри с лайм, лимонена трева и малко джинджифил. Това е достатъчно приятна храна за тях”.