Жителите на Ченгене скеле скочиха срещу Христо Иванов: Прави си политически пиар, но не разбира от закони

Час Пик ГЛАВНА

Жителите на Ченгене скеле скочиха срещу Христо Иванов: Прави си политически пиар, но не разбира от закони

54423
на 21.01.2021
Жителите на Ченгене скеле скочиха срещу Христо Иванов: Прави си политически пиар, но не разбира от закони
Автор:   ПИК

Проваленият лидер на ДеБъ Христо Иванов продължава акцията си срещу промените, които целят узаконяване на рибарските постройки на Ченгене скеле. Това доведе до огромно напрежение сред местните и жителите му скочиха, че възпретятства и живота, и работата им. Те са категорични той е юридически неграмотен, щом бърка законопроекта за рибарското селище с резиденцията на Ахмед Доган и недоумяват какво общо имат двете неща.

препоръчано

Бургаският депутат Иван Вълков, който е основен вносител на законовите проектоизменения на второ четене заедно със седем свои съпартийци, опроверга категорично на Иванов. Местните също не недоумяват защо прочулият се с прякора Маджото уличен партиец опитва да възпретяства законопроекта и виждат в това поредния опит да си прави реклама преди изборите. 

Вежди Рашидов, който е сред вносителите на проекта, също е категоричен, че става дума за обикновена интрига от страна на Христо Иванов. По думите му промените са едиствено с цел защита на рибарското селище "Ченгене Скеле" и нямат нищо общо с имотите, обитавани от Доган. Вежди Рашидов е инициатор за това занаятът на рибарите от "Ченгене Скеле" да бъде вписан в Регионалната листа на нематериалното културно наследство, която е част от Националната програма „Живи човешки съкровища“. 

"Христо Иванов просто си съчинява. Явно не е добър юрист или пък има желание за политическа изява, която да му осигури пиар. Имаме толкова задълбочен анализ преди да внесем документацията, че това касае само и единствено обекти, които имат влезли в сила общ утройствен план, подробен устройствен план и селищно образование. Това са трите главни условия и те са посочени в нашето предложение. Не може Христо Иванов да твърди, че сараите на Доган са в селищно образование. То не съществува там, а при нас е влязло решение в сила и е вписано в "Държавен вестник", обяснява пред "24 часа" и председателят на сдружение "Морски сговор" Димитър Янчев, който е част от местните жители. "Когато вземете всички описани условия от това наше предложение, излиза само и единствено, че няма друго селище на територията на България, което да отговаря на тези всички условия, освен Ченгене скеле", обяснява Янчев, който от години се бори то да бъде защитено от закона.

Сподели:
Бомба x
СЕНЗАЦИОННО: Пентагонът потвърди за видео с НЛО СЕНЗАЦИОННО: Пентагонът потвърди за видео с НЛО
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! ГЕРБ за лъжата с мажоритарния вот: Защо вярвате на Трифонов, след като той излъга своите избиратели? (ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! ГЕРБ за лъжата с мажоритарния вот: Защо вярвате на Трифонов, след като той излъга своите избиратели? (ВИДЕО)
ново
Днес: 171
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това