Жозеп Борел с призив: САЩ да се върнат по-бързо в иранската сделка

Европа

Жозеп Борел с призив: САЩ да се върнат по-бързо в иранската сделка

2268
на 04.05.2021
Жозеп Борел с призив: САЩ да се върнат по-бързо в иранската сделка
Автор:   ПИК

По време на срещата на външните министри на Г-7 в Лондон Жозеп Борел коментира изпълнението на Съвместния всеобхватен план за действие (JCPOA) по иранската ядрена сделка.

препоръчано

„Като координатор на JCPOA подчертах необходимостта да се използва настоящата възможност за ускоряване на завръщането на САЩ [към JCPOA] и пълното прилагане на [иранската ядрена] сделка“, написа той на страницата си в Tуитър.

Дипломатът отбеляза, че срещата на министрите е започнала с „важна дискусия“ за Иран и КНДР, допълва "Труд".

Пленарните сесии на Г-7, които се провеждат лице в лице за първи път от две години, са насрочени за 4-5 май. Освен външните министри на Великобритания, Германия, Италия, Канада, САЩ, Франция и Япония са поканени върховният представител на ЕС по външните работи и политиката на сигурност Жозеп Борел, представители на Австралия, Индия, Южна Корея и Южна Африка.

Сподели:
Бомба x
СКРОМЕН ПРАЗНИК: Отбелязваме паметта на един смирен Божи угодник СКРОМЕН ПРАЗНИК: Отбелязваме паметта на един смирен Божи угодник
ПИК TV x
САМО В ПИК TV: Миро от Биг Брадър строял жилищен комплекс за милиони преди смъртта си САМО В ПИК TV: Миро от "Биг Брадър" строял жилищен комплекс за милиони преди смъртта си
ново
Днес: 37
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това